Henner Winckler: regie, cast en scenario.
Er zijn 3 films gevonden.

Lucy

2006 | Drama

Duitsland 2006. Drama van Henner Winckler. Met o.a. Kim Schnitzer, Gordon Schmidt, Henner Winckler, Feo Aladag en Polly Hauschild.

Het Duitse drama Lucy draait om tienermoeder Maggy (natuurtalent Schnitzer) die de zorg voor titelbaby Lucy probeert te combineren met het onbezorgde leven van een achttienjarige. Om haar doel te bereiken verlaat ze haar moeder om te gaan samenwonen met Gordon (Schmidt), een twintiger met wie ze een gezinsleven veinst zoals ze dat kent van de televisie. De twee hadden zich het leven duidelijk 'relaxter' voorgesteld maar hebben moeite om hun zielenroerselen te verwoorden. Cineast/scenarist Winckler (1969) houdt van drama op de vierkante centimeter, van huiselijke taferelen zonder uithalen. Sterk non-verbaal acteerwerk, kalme regie en subtiele decors accentueren het treurspel.

Kleine Freiheit

2003 | Drama

Duitsland 2003. Drama van Yüksel Yavuz. Met o.a. Cagdas Bozkurt, Leroy Delmar, Necmettin Çobanoglu, Sunay Girisken en Nazmî Kirik.

Ernstig migrantendrama over illegale Turks-Koerdische tiener Baran (Bozkurt) die in woonplaats Hamburg de man wil doden die volgens hem verantwoordelijk is voor de politiek gemotiveerde moord op zijn ouders in Zuidoost-Turkije. De broodnodige verluchting komt van de bloeiende vriendschap tussen de tiener en een jonge landloze illegale Afrikaan. Televisiefilm Kleine Freiheit zit inhoudelijk goed in elkaar én de film is esthetisch plezierig, mede dankzij inventief gebruik van Barans videobeelden als metafoor voor vervagende herinneringen. Gedraaid door publieke zender ZDF op locatie in de bonte Hamburgse volkswijk St. Pauli, bekostigd met gemeentegelden van Hamburg en Berlijn en met federale subsidies.

Klassenfahrt

2002 | Drama

Duitsland​/​​Polen 2002. Drama van Henner Winckler. Met o.a. Steven Sperling, Sophie Kempe, Maxi Warwel, Bartek Blaszczyk en Jakob Panzek.

Men neme een bedeesde, onervaren regisseur, een groepje schuchtere amateuracteurs, een verlaten Pools kustplaatsje en een draaiboek over uitsluiting en vervreemding. Ziedaar, de ingetogen televisiefilm 'Schoolreisje', een film over de stille zestienjarige Ronny (Sperling) die hoopt tijdens een schoolreisje naar Polen toenadering te vinden tot klasgenote Isa (Kempe). Helaas zijn er kapers op de kust, in de vorm van de stoere bink Marek. Dromen en verzuchtingen, afgewisseld met voelbare puberapathie en rauwe tragedie. Sympathiek werk dat kundig leunt op beeld in plaats van tekst.