Izudin Bajrovic

1963 Acteur

Izudin Bajrovic (1963) is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

All Alone

2018 | Drama

Kroatië/Bosnië en Herzegovina 2018. Drama van Bobo Jelcic. Met o.a. Rakan Rushaidat, Izudin Bajrovic, Niksa Butijer en Vanessa Glodjo.

De gescheiden vader Marko is bijna nooit alleen: hij wordt omringd door familie, vrienden, collega’s en buurtwerkers. Toch wordt hij haast wanhopig omdat hij maar beperkt contact mag hebben met de enige die hij meer dan wie ook lief heeft; zijn dochtertje, die bij haar moeder woont. Wanneer hij een 'ex-parte' procedure begint om meer tijd met haar af te dwingen, raakt hij verstrikt in de Kafkaëske wereld van een sociale-dienst--systeem dat ineen dreigt te storten.

Regained Memory

2018 | Drama

Nederland/Bosnië en Herzegovina 2018. Drama van Stijn Bouma. Met o.a. Salih Palo, Maja Izetbegovic, Amna Bajric, Izudin Bajrovic en Sanin Milavic.

Na het plotselinge overlijden van zijn vrouw werpt een koektrommel een Bosnische man terug naar zijn jeugd. Zonder te melden wat er precies is gebeurd, laat Nederlands filmtalent Stijn Bouma, opgeleid in Sarajevo, de kijker nadenken over hoe verleden en heden zich tot elkaar - en de dood van de vrouw - verhouden. Bouma filmt tussen de regels door, met beeldpoëzie die de contouren schetst van een leven tussen herinnering, troost, onmacht en vergetelheid. Warm, donker en bijna tijdloos, dankzij lange, bedachtzame, soms iets te nadrukkelijk georkestreerde takes.

The Prosecutor the Defender the Father and His Son

2015 | Drama

Bulgarije/Zweden/Nederland 2015. Drama van Iglika Triffonova. Met o.a. Romane Bohringer, Samuel Fröler, Frank Lammers, Krassimir Dokov en Izudin Bajrovic.

Den Haag, het Joegoslavië-Tribunaal. Twee ambitieuze advocaten staan tegenover elkaar in het proces tegen Milorad Krstić, die ervan wordt beschuldigd oorlogsmisdaden te hebben begaan in de oorlog in Bosnië.

Gori vatra

2003 | Komedie, Fantasy, Drama

Frankrijk/Turkije/Oostenrijk/Bahrein 2003. Komedie van Pjer Zalica en Pjer Zalica. Met o.a. Enis Beslagic, Izudin Bajrovic, Senad Basic, Admir Glamocak en Emir Haszihafizbegovic.

Twee jaar na de oorlog worden de inwoners van een schilderachtig Bosnisch grensstadje opgeschrikt door een laagvliegende helikopter waaronder een verlengde limousine bungelt. De wagen blijkt bestemd voor president Clinton die over een week het herrezen stadje wil bezoeken. De burgemeester beseft dat het dé gelegenheid is om zijn gemeente op de kaart te zetten. Waarbij het vooral zaak is dat de Bosniërs en de voor de gelegenheid uitgenodigde Serviërs eendrachtig samenwerken. Regisseur Pjer Zalica verbeeldde zijn zwarte komedie in de magisch-realistische filmtaal die zo kenmerkend is voor de regio. Fuse is een ode aan de menselijke veerkracht en wasemt een diep vertrouwen in de onvermijdelijkheid van het goede.

Warriors

1999 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1999. Drama van Peter Kosminsky. Met o.a. Cal Macaninch, Don Dickinson, Damian Lewis, Shaun Dooley en Tom Ward.

Een vijftal Britse militairen wordt zomer 1992 van vakantie teruggeroepen om deel te nemen aan een 'peacekeeping'-missie in Bosnië. Na een vlotte start worden ze geconfronteerd met de gevolgen van een barbaarse burgeroorlog. Warriors is niet alleen een fraai realistisch drama over soldaten in den vreemde, maar ook een verhaal over een nieuw soort 'warriors', militairen die specialist moeten worden in onpartijdigheid. De film werd oa bekroond met twee BAFTA-awards.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Izudin Bajrovic op televisie komt.

Reageer