Julien Sulser

Editor

Julien Sulser is editor.
Er zijn 2 films gevonden.

Opération Casablanca

2010 | Actiefilm, Komedie, Misdaad

Zwitserland/Canada/Frankrijk 2010. Actiefilm van Laurent Nègre. Met o.a. Zinedine Soualem, Jean-Luc Bideau en Gilles Tschudi.

Een bordenwasser zonder papieren wordt aangezien voor een terrorist. De arme sloeber spartelt tegen, maar ontdekt al snel dat hij zich beter kan voegen in de zaak. Marokkaanse komiek Bakhari werd door regisseur en scenarist Nègre ingehuurd om de hoofdrol te spelen met een mix van authenticiteit en slapstick. Bakhari kweet zich met verve van zijn taak, ondersteund door allerhande acteertalent uit onder meer Frankrijk, Zwitserland en Quebec. Al met al een bezienswaardig werk dankzij bezetting, toon, vaart, locaties, tongvallen en - lest best - de uitsmijter. Met Nederlandse ondertiteling.

Fragile

2005 | Drama

Zwitserland 2005. Drama van Laurent Nègre. Met o.a. Marthe Keller, Felipe Castro en Stefanie Gunther.

Zwaarmoedig drama over een broer en een zus (Castro en Gunther) die elkaar jaren niet hebben gezien vanwege botsende karakters. De onverwachte dood van hun moeder brengt beiden noodgedwongen bij elkaar. De nacht voor de begrafenis vertelt Sam aan zijn zus dat hij denkt dat hun aan Alzheimer lijdende moeder zelfmoord heeft gepleegd om de kinderen haar aftakeling te besparen. De gedeelde tragedie brengt broer en zus dichter bij elkaar en helpt hen om het roerige verleden los te laten. Speelfilm- en regiedebuut van Zwitser Laurent Nègre (1973) die er een poëtisch werk van probeerde te maken.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Julien Sulser op televisie komt.

Reageer