verwacht

verwacht

documentaires van de vpro die binnenkort te zien zijn

februari

donderdag 21 februari, om 23.55 uur NPO 2
Vierdelige serie

Vlaamse reportagemaker Eric Goens ging na de aanslagen in Parijs van november 2015 in de beruchte Brusselse wijk Molenbeek wonen en bekijkt de wijk door de bril van de bewoners.

Aflevering 1
Door de opeenvolging aan huiszoekingen stijgt de temperatuur in Molenbeek zienderogen. Ouders maken zich zorgen over hun kinderen, de slager ziet de wijk leeglopen, de imam roept op tot rust.

Lees hier meer over Molenbeek

Regie: Eric Goens

Molenbeek

maandag 25 februari, om 22.55 uur NPO 2

Op 4 februari 1974 wordt de negentienjarige kleindochter van de Amerikaanse mediamagnaat William Randolph Hearst ontvoerd en gegijzeld door de revolutionaire groep het Symbionese Bevrijdingsleger (SLA). In aflevering 5 gaat de SLA letterlijk en figuurlijk in vlammen op, kort nadat de FBI hen oppakt.

Lees hier meer over The radical story of Patty Hearst. De laatste uitzending is in maart te zien.

The Radical Story of Patty Hearst

maart

woensdag 6 maart, 22.55 uur NPO 2

Na jarenlang stilgezwegen, laten filmmakers Almudena Carracedo en Robert Bahar in deze documentaire de aanhoudende strijd zien van een groep slachtoffers van de Spaanse dictatuur onder generaal Franco. Zes jaar lang worden zij op intieme wijze gevolgd tijdens hun worsteling met het verleden.

In een krachtige en poëtische vertelvorm wordt er ingezoomd op onderwerpen als fascisme en de gevaren die kleven aan het vergeten van het verleden.

Lees hier meer over The silence of others

Regie: Almudena Carracedo, Robert Bahar

Molenbeek

vrijdag 8 maart, 20.25 uur NPO 3

Een vier uur durende documentaire over het vermeend kindermisbruik door één van de grootste popsterren ooit: Michael Jackson.

Lees hier meer over Leaving Neverland

Regie: Dan Reed

Leaving Neverland

woensdag 13 maart, 23.05 uur NPO 2

Stel dat je als kind niet kan aarden in je adoptiegezin. Wat zijn dan je rechten? 2Doc: Girl in return laat de persoonlijke consequenties van het huidige internationale adoptiesysteem zien door de ogen van Amy, een geadopteerd tienermeisje.

Lees hier meer over Girl in return

Regie: Katrine Kjaer

Girl in return

advertentie