verwacht

verwacht

documentaires van de vpro die binnenkort te zien zijn

mei

maandag 20 mei, 20.25 uur NPO 2

Mladic is door het Internationaal Gerechtshof in Den Haag aangeklaagd voor de ergste wreedheden in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog. Zowel de verdediging als de aanklagers worden gevolgd tijdens dit grootste strafproces sinds Neurenberg.

Regie: Henry Singer en Rob Miller

The Trial of Ratko Mladic

donderdag 30 mei, 23.55 uur NPO 2

Portret van een aantal mannen die aangesloten zijn bij 'Jabhat al Nusra', de Syrische tak van Al Qaida. Ze wachten tot ze een zelfmoordaanslag mogen plegen. Het is onzeker wanneer dat zal zijn.

Voor meer informatie klik hier. 

Regie: Paul Salahadin Refsdal

Dugma - The Button

juni

vrijdag 21 juni, 22.55 uur NPO 2

Agnès Varda (1928-2019) trekt samen met fotografittikunstenaar JR door Frankrijk en portretteren de mensen die ze  onderweg ontmoeten. Hun vriendschap vormt de basis voor een waarachtige en zeer liefdevolle film.

 

 

Visages Villages

augustus

vanaf maandag 12 augustus dagelijks, 22.45 uur NPO 2
*vanaf 12 april geheel te zien op NPO Start Plus

In de 10-delige documentaireserie ‘America to Me’ volgen de voor een Oscar genomineerde filmmaker Steve James (Hoop Dreams, Life Itself) en zijn team een aantal heel verschillende leerlingen van de De Oak Park and River Forest High School in Chicago. Deze leerlingen vormen net zo’n etnische, economische en culturele smeltkroes als Amerika in zijn geheel. De school, gelegen in een overwegend welvarende, progressieve buitenwijk, is populair bij gezinnen uit allerlei etnische groeperingen en inkomensgroepen. Maar zelfs in deze gemengde gemeenschap heeft de school problemen om alle leerlingen een gelijkwaardige onderwijsbeleving te bieden.

 

 

America to me

advertentie