verwacht in juli 2018

verwacht in juli 2018

documentaires van de vpro in juli

Life and Death Row: The Mass Execution (2)

Dinsdag 3 juli, 22.55 uur NPO 2

Ter dood veroordeelde gevangene Stacey Johnson probeert zijn executie te stoppen. Hij wordt gesteund door zijn vrouw, Judy en stiefdochter, Tasha. Ze beroepen zich op DNA-testen die de onschuld van Johnson zouden kunnen bewijzen.

De dochter van het slachtoffer van de moord waarvan Johnson wordt beschuldigd, was getuige van de moord. Zij vecht voor de uitvoering van de doodstraf.

Regie: Miles Blayden-Ryall, VK 2018/ 52'

2Doc: Love Means Zero

Woensdag 4 juli, 22.55 uur NPO 2

Portret van de eigenzinnige tenniscoach, die in de jaren tachtig veel succes had met zijn aanpak. Zijn manier van werken was omstreden, maar Bollettieri bracht zijn pupillen een winnaarsmentaliteit bij en maakte zo van jonge talenten grote kampioenen, waaronder Andre Agassi, Monica Seles, Jim Courier, Venus and Serena Williams, Boris Becker en Mary Pierce.

Regie: Jason Kohn, VS 2017/90'

2Doc: Pervert Park (hh)

Donderdag 5 juli, 23.55 uur NPO 2

Voor zedendelinquenten in Florida is het verboden om in een kinderrijke omgeving te wonen. Daarom wonen veel delinquenten in het trailer park Florida Justitie Transitions - bekend als 'Pervert Park'.

Regie: Frida Barkfors, Zweden 2015/55'

Life and Death Row: The Mass Execution (3)

Dinsdag 10 juli, om 22.55 uur op NPO 2

Britse serie over de mensen die ter dood veroordeeld zijn en wachten op de uitvoering van het vonnis.

Lynn Scott, is de zus van de ter dood veroordeelde gevangene Jack Jones. Jones heeft ernstige medische problemen en slikt veel medicijnen. Hij maakt zich met zijn zus zorgen over deze medicatie. Ze zijn bang dat deze medicatie de werking van de van de dodelijke injectie zal verminderen en dat dit zal leiden tot een zeer pijnlijke dood.

Regie: Miles Blayden-Ryall, VK 2018/50'

2Doc: Bikes vs Cars (hh)

Donderdag 12 juli, 23.55 uur NPO 2

In veel steden is het simpelweg te gevaarlijk om de fiets te nemen. Daarom komen fietsers op meerdere plekken ter wereld in actie. Ze gaan de strijd aan met de machtige auto- en olie-industrie.

Regie: Fredrik Gertten, Zweden 2015/55'

Life and Death Row: The Mass Execution (4)

Dinsdag 17 juli, 22.55 uur NPO 2

Britse serie over de mensen die ter dood veroordeeld zijn en wachten op de uitvoering van het vonnis.

Lynn Scott, de zus van de ter dood veroordeelde Jack Jones en Lacey Phillips, de dochter van het 'slachtoffer’ van de moord waarvan Jack Jones wordt beschuldigd, wachten op de executies.

Advocaat Jason Kearney, blijft tot het einde toe vechten om het leven van zijn cliënt te redden.

Regie: Miles Blayden-Ryall, VK 2018/50'

2Doc: The Workers Cup

Woensdag 18 juli, 22.55 uur NPO 2

Een miljoen migrantenarbeiders werken in Qatar om de faciliteiten voor het FIFA Wereldkampioenschap 2022 te realiseren. Voor het eerst kreeg een filmteam toegang tot deze controversiële bouwlocatie en gaf zo stem aan de arbeiders tijdens hun enthousiaste voorbereiding op hun eigen voetbalbeker. Overdag bouwen ze aan stadions en ’s avonds spelen ze een voetbalcompetitie in de zelfde stadions waar straks de beste spelers van de wereld staan.

We zien mannen uit Nepal, India, Ghana en Kenia die gek zijn op voetbal en zolang ze spelen, vergeten ze heel even hun heimwee en eenzaamheid.

Regie: Adam Sobel, VK 2017/58'

2Doc: Stories We Tell (hh)

Donderdag 19 juli, 23.55 uur NPO 2

Sarah Polley ontdekt dat de waarheid minder absoluut is dan ze dacht. Als ze haar familie interviewt over de familiegeschiedenis, merkt ze dat ze verschillende antwoorden krijgt op dezelfde vragen.

Regie: Sarah Polley, Canada 2012/104'

Life and Death Row: The Mass Execution (5)

Dinsdag 24 juli, 22,55 uur NPO 2

Britse serie over de mensen die ter dood veroordeeld zijn en wachten op de uitvoering van het vonnis.

Kenneth Williams werd  ter dood veroordeeld voor de moord op een 57-jarige boer genaamd Cecil Boren. Nadat hij uit de gevangenis was ontsnapt, waar Williams levenslang zat  voor de moord op Dominique Hurd, schoot Williams zeven keer op boer  Cecil.

Regie: Miles Blayden-Ryall, VK 2018/ 52'

Life and Death Row: In Cold Blood (6)

Dinsdag 31 juli, 22.55 uur NPO 2

Britse serie over de mensen die ter dood veroordeeld zijn en wachten op de uitvoering van het vonnis.

Nog zeven dagen te gaan voor de executie. Een voormalige Amerikaanse marinier ontmoet een zoon die hij op de vlucht heeft ontmoet en hem de wil gaf om te leven. De zonen van zijn slachtoffer herinneren hem aan de impact van de dood van de vader.

Regie: Miles Blayden-Ryall, VK 2018/ 52'

2Doc: Joyride (hh)

Donderdag  26 juli, 23.55 uur NPO 2

Voor miljoenen vrouwen is het beschikken over een vrouwencondoom een kwestie van leven en dood. Waarom zijn ze nog steeds niet makkelijk verkrijgbaar?

Regie: Randall Wood, Australie 2017/ 52'

My Scientology Movie (hh)

Vrijdag 27 juli, 21.30 NPO 3

Louis Theroux probeert de geheimen van de Church of Scientology te doorgronden. Voorman David Miscavige weigert echter voor de camera te verschijnen, waarop Theroux besluit het anders aan te pakken.

Regie: John Dower, VK 2015/93'