Check hier de winnaars van de VPRO Dorst Pitch 2017 en ontdek wat het hen heeft gebracht!

Bij de VPRO Dorst Pitch van 2017 had ontzettend veel goede deelnemers. Maar de makers die uiteindelijk de mogelijkheid kregen om hun eigen programma te ontwikkelen bij de VPRO waren Aisha Madu met Schroom en Xena Maria Evers met Mijn Broer en Ik.

Schroom heeft z'n plek gevonden bij Dorst zelf en heeft een grote fanbase gecreëerd met alle gekke verhalen die de serie heeft weten te vinden. Op hilarische wijze geanimeerd door Aisha. Mijn Broer en Ik zal binnenkort worden gelanceerd, maar heeft al veel reacties gekregen in de media! 

aisha madu

Aisha Madu is animator en won de vorige Pitch met haar plan Schroom. Het is een 18-delige serie geworden van korte, geanimeerde verhalen over schaamte en ongemak. Via de Schroomtelefoon kwamen er allerlei anonieme verhalen binnen over ervaringen waar je 's nachts wakker van ligt: over het ongemak van Tinder, stille scheetjes bij je schoonfamilie en seksblunders.

xena maria evers

Xena Maria Evers kwam binnen met het plan Mijn Broer en Ik. Ze wilde een documentaire maken over haar en haar broer, die plots radicaal moslim is geworden. De ondertitel zou dan ook mijn broer en ik: de radicale moslim en de hedonistische feminist worden. Een verhaal over tegenstellingen, maar ook over de liefde die er is tussen broer en zus. De documentaire is nog niet af, maar wel in de maak bij VPRO Documentaire.