Wie is jouw grootste idool? Samantha wil met haar docu-serie onderzoeken wat voor invloed beroemdheden hebben op de mentale gezondheid van fans.

Samantha houdt zich het liefst bezig met alles om zich heen en met name de diversiteit in mensen. Datgene wat mensen drijft fascineert en inspireert haar. Deze fascinatie voor en interesse in mensen blijkt dan ook uit het feit dat ze arts is in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Maar ook als programmamaker put ze haar inspiratie uit interactie met anderen. Bovendien komt ze als presentatrice en live verslaggever van diverse programma's dagelijks in contact met heel veel verschillende soorten mensen. Humor en spontaniteit zijn daarbij voor haar onmisbaar. In haar vrije tijd gaat Samantha graag op zoek naar unieke vintage kledingstukken en objecten, onder andere door de bijzondere verhalen die vaak achter deze spullen liggen.

fandom

Samantha wil een docu-serie maken over de invloed van 'fandom' op de mentale gezondheid. De aanleiding voor dit idee was deels het overlijden van meerdere grote idolen in het afgelopen jaar. Samantha zag wat voor een rouw en verslagenheid dit teweegbracht onder een groot deel van de samenleving en besloot dit te willen onderzoeken. De rouwreacties lijken deels te maken te hebben met de grote rol die deze idolen in het leven van sommigen spelen. “He/she was the soundtrack of my life” zeggen fans over hun muziekidool. Maar hoe ver kan dat gaan? Hoe kan je die positieve impact en het motiverende effect omzetten in iets positiefs op nog grotere schaal?  Tegelijkertijd worden idolen vaak op een voetstuk geplaatst en slaan sommige fans wel eens door. Hoe scheiden we dat van elkaar? Samantha wil onderzoeken op welke manier het waarderen van en opkijken naar een idool invloed heeft op iemands mentale gezondheid en of je dat eventueel breder kunt inzetten. Ze hoopt hiermee tot waardevolle informatie te komen die kan helpen bij de aanpak van stemmingsproblematiek.

EERDER WERK SAMANTHA

Tijdens de uitreiking van de Lokale Omroep Awards in 2016 werd Samantha gekozen als winnaar in de categorie 'presentatietalent' voor haar werk voor OPEN Rotterdam.