Pete Wu wil de stereotypen rondom Aziatische Nederlanders ontkrachten of bevestigen bij de kijker en bij zichzelf, als Chinese Nederlander.

Pete Wu is al lekker bezig in het medialandschap als journalist (voor onder andere Brandpunt+, De Gids, VICE en de Volkskrant) en ook als schrijver, aangezien hij momenteel zijn debuut schrijft voor uitgeverij Das Mag.

Als hij niet aan het schrijven is, gaat hij graag per ongeluk naar slechte bioscoopfilms of geniet hij van een gekke zuiveldrank als lassi of karnejus. Pete is naast zijn schriftelijke succes nu ook geïnteresseerd in het verbeelden van zijn ideeën. Hij probeert in zijn werk eigenlijk altijd op toegankelijke manier verhalen te vertellen over identiteit en ongehoorde stemmen, en daarmee mensen aan het denken te zetten. Zo ook met zijn programma-idee voor de VPRO Dorst Pitch, waar hij de stereotypen en vooroordelen rondom Aziatische Nederlanders wil ontkrachten of bevestigen bij de kijker en bij zichzelf, als Chinese Nederlander. Tijd om de veilige homogene witte mediabubbel door te prikken!