Alexander wil een sketchprogramma maken waarin hij met zijn personages de menselijke tekortkomingen binnen het online-leven op absurdistische wijze belicht. Waar zit de miscommunicatie in deze digitale wereld?

Alexander Weeber

Alexander Weeber is een uit de Groningse klei getrokken jongeman met heel wat audiovisuele talenten op zak. Op YouTube en zijn eigen website wordt Wabbesch Wabbesch al 10 jaar tentoongesteld in verschillende gedaantes. Alleen wanneer zijn schoonfamilie hem vraagt wat hij precies doet, kan hij dit nog steeds niet goed uitleggen. De liefde voor satire begon bij hem lang geleden: ten overstaan van zijn barbecueënde familie speelde kleine Alexander al de geestverschijning van een Duitse dame die hij “Die Hausfrau” noemde. Dit is hem door zijn familie echt met de paplepel ingegoten.

Alexander wil met zijn absurdistische karakters een realistische overtuiging hebben, waarmee hij vooral voor verwarring zorgt. Dat mensen hem van nature al niet direct kunnen peilen wil hij namelijk doortrekken in zijn werk. Na een opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht zat Alexander jarenlang vast aan zijn computer om ook het video maken eigen te maken. Bij de VPRO Dorst Pitch is het tijd om écht met zijn werk naar buiten te treden.