Aylin wil meer representatie van de Turks-Nederlandse vrouw. Drie generaties Turks-Nederlandse vrouwen moeten op de kaart worden gezet!

Aylin Öcalan

Aylin Öcalan is ondanks haar 19 jaar misschien wel de wijste van de groep. Met een open houding probeert Aylin naar de wereld te kijken en stoort zich dan ook lichtelijk aan mensen die niet open staan voor creativiteit, fantasieën en andere perspectieven. Aylin wil laten zien dat je niet alleen op een serieuze manier succesvol kan zijn in de huidige maatschappij. Met haar werk wil ze vooral jonge mensen inspireren om dit los te laten, en hun dromen achterna te gaan.

Aylin’s eigen dromen zijn vooral vrouwen inspireren en met ze samenwerken om nieuwe ideeën te bedenken. Soms kan ze lekker verdwalen op Wikipedia, maar anders brengt ze waarschijnlijk tijd door met haar familie en vrienden. Geïnspireerd door de vrouwen in haar familie, wil ze bij de VPRO Dorst Pitch de drie generaties Turks-Nederlandse vrouwen op de kaart zetten. Aylin wil laten zien dat het vormen van je identiteit op je eigen manier als vrouw met een migratieachtergrond in Nederland mogelijk is, zolang je maar niet opgeeft!