Mo gaat op zoek naar de identiteit van het fictieve personage Killer Kamal. Wat representeert hij? En wat betekent dit voor de Nederlands-Marokkaanse jongeren?

Mo Jouhri

Mo Jouhri is bij de VPRO Dorst Pitch niet om over koetjes en kalfjes te praten. Hij wil programma’s maken en verhalen vertellen die mensen laten lachen, maar ook zeker ontroeren en verwonderen. Grote kans dat hem dit gaat lukken, want met een grote mond en een hand vol Skittles gaat Mo recht op zijn doel af. Net zo doelgericht als dat hij bij het opstaan al bedenkt wat hij ’s avonds gaat eten.

Mo studeert Media & Cultuur aan de UvA met een specialisatie op film. Na voor de kunstredactie te hebben geschreven bij de Volkskrant, ziet deze cinefiel het wel voor zich om nu zelf de verhalen te maken. Hij hoopt dit via de VPRO Dorst Pitch te ontwikkelen naar een visueel vlak. Zolang hij dit mag doen, naast dagdromen over een succesvol programma en honden aaien die niet van hem zijn, is Mo content. Zijn idee? Mo wil door een zoektocht naar de controversiële rapper Killer Kamal een licht schijnen op het negatieve stereotype kut-Marokkaan en erachter komen wat het betekent om een Marokkaanse afkomst te hebben in Nederland.