Csaba en Sven willen een portret maken van de avondwinkel, als microkosmos van het leven in de stad. Waarom komen allerlei bezoekers hier in de laatste uren van de dag nog samen?

Csaba Bogádi

Csaba Bogádi is net als de stad Den Haag waar hij al 10 jaar woont, soms veel te druk en soms heel rustig. Deze dromer vind je op zijn allergelukkigst, en op zijn piekmomenten voor 4 films achter elkaar, alleen in een donkere bioscoopzaal. Met de mix van vers gezette koffiegeur en aroma van krantenpapier begint Csaba zijn dag, waarbij hij niet alleen Nederlandstalige, maar ook Hongaars- en Engelstalige nieuwsberichten verslindt. Deze slechte habit houdt Csaba’s blik op de snel veranderende wereld scherp, waarin hij ook nog zijn plek zoekt.

Binnen meerdere werelden leven is voor hem niet vreemd, want vroeger was hij ook altijd de toffe waterpolo boy én de gevoelige pianist tegelijk. Hij probeert de mooiste kanten van verschillende culturen in zijn werk te stoppen. Csaba streeft hierbij nooit naar het perfecte plaatje, maar wil zijn eerlijke blik op de wereld delen door de imperfecties te laten zien. De onvoorspelbare wereld laat hem niet tegenhouden, want deze visual storyteller is langzaam deze droom aan het waarmaken. Bij de VPRO Dorst Pitch vertelt hij samen met Sven het eerlijke verhaal van de avondwinkels: tussen 11 en 12.

Sven Peetoom

Sven Peetoom is een avontuurlijke Rotterdammer die zijn stad heeft verlaten voor zijn grote liefde: film. Sven haalt zijn waardevolle perspectieven ook uit zijn boekenkast, maar bij film ligt echt zijn talent. En deze laat hij niet onbenut. Na jarenlange ervaring als editor, leraren te hebben zien invliegen op het European Film College in Denemarken en drie korte fictiefilms te hebben gemaakt, is hij nu ook zijn skills aan het leren voor webseries.

Sven ziet films maken als de meest intense manier van leven: er openen poorten die normaal gesloten blijven. Net als fietsen en survivallen is het filmmaken voor Sven een groot avontuur. En omdat hij houdt van het rauwe en de nuance van het leven, gaat hij echt heel slecht op de gemakzucht en snelheid van Netflix, porno en suikerspinnen. Sven wil bij de VPRO Dorst Pitch samen met Csaba een portret maken van de microkosmossen van avondwinkels. Zij gaan laten zien dat deze ogenschijnlijk vluchtige supermarkt, paradoxaal genoeg, juist een plek is van rust en vertrouwen.