Charissa wil een documentaire maken over modern-moederschap. Mom-influencers laten een rooskleurig beeld zien, maar hoe is het nu echt gesteld met de mentale gesteldheid van jonge moeders?

Charissa Promes

Charissa Promes is al lekker bezig in de mediawereld. Ze werkt als journalist/freelance schrijver en redacteur. Dit alles combineert ze met twee kinderen en een derde kleine onderweg. Haar eigen ervaringen zijn dan ook de inspiratie voor haar documentaire: modern moederschap, hoe dan? Op Instagram zie je mom influencers die doen lijken alsof je alles kunt hebben: een perfect lijf, een succesvolle carrière, de perfecte partner en ook nog eens #selfcare. Maar Charissa vindt dat het tijd is voor een ander beeld: moeders hebben steeds meer last van burn-outs en postnatale depressie. Het is tijd voor een reality check.

Charissa wil uitzoeken hoe jonge moeders in Nederland omgaan met de mentale uitdagingen en die sociale druk die het moederschap met zich meebrengt. Met haar rustige uitstraling stelt ze je op je gemak maar ze is niet bang om vlijmscherpe vragen te stellen om tot de kern van een verhaal te komen. Ze heeft zich aangemeld voor de Pitch omdat ze wil leren hoe je een sociaal maatschappelijk probleem omzet in een productie die beeldend en inhoudelijk goed in elkaar zit. Ook wil ze graag mensen aan het denken zetten en jonge moeders erkenning geven die in hetzelfde schuitje zitten.