Roos wordt langzaam doof en wil door middel van haar film ontdekken wat het afscheid nemen van geluid met je doet. In haar film stelt ze de vraag: gaat mijn kwaliteit van leven echt achteruit als je niks meer hoort?

Roos Wijnen

Roos Wijnen wil een maker zijn die met haar verhalen iets van impact maakt. Ze heeft een sterke eigen wil en durft veel. Haar grootste droom is om verhalen te vertellen die je visueel, maar ook inhoudelijk omverblazen. Als je ooit strand met Roos op een onbewoond eiland, dan heb je aan haar een goede, ze kan namelijk vuur maken met alleen hout. Waar ze nog meer warm van wordt is koffie, geef haar bakkie en ze vlamt de hele dag.

Met humor en doorzettingsvermogen grijpt Roos de kans aan om haar eigen verhaal te vertellen. Een verhaal dat ze eigenlijk zelf vroeger ook had willen zien. Roos is al haar hele leven slechthorend en zal langzamerhand doof worden. Ze wil geen zielig portret maken (of in haar woorden: 'huilie-huilie'), maar een beeld geven hoe het is om te (gaan) leven zonder geluid. 

Roos hoopt met haar verhaal verbinding te maken en te laten zien hoe het is om slechthorend te zijn in de maatschappij.