Sophie en Hilde willen een documentaire maken over seksisme in de voetbalwereld.

Sophie Schwartz

Sophie Schwartz is een geboren en getogen Amsterdammer. In het dagelijks leven maakt ze muziek en treedt ze op onder de naam ‘Sophie Straat’.  Ze schrijft levensliederen over sociaal maatschappelijke onderwerpen zoals seksisme en gentrificatie. Door middel van haar levensliederen wil ze een ander geluid laten horen. Ook is ze onderdeel van een kunstcollectief ‘Touchy studio’s’ waar ze veel met film bezig is. 

Of het nu gaat over gentrificatie of over de LHBT+ community, Sophie vindt dat er dingen moeten veranderen. Samen met Hilde wil ze een documentaire maken over seksime in het voetbal. Ze heeft persoonlijk opgemerkt dat je als LHBT+er of als vrouw er nog steeds niet helemaal bij hoort op de voetbalclub. En dat moet veranderen. Daarom wil Sophie een documentaire maken over seksisme in het voetbal.

Wat ze wil leren? Hoe je een verhaal goed rondmaakt en tot de kern kan komen. Haar droom is om later op een woonboot te gaan wonen met haar beste vriendin naast haar.

Hilde Barwegen

Hilde Barwegen werkt als grafisch ontwerper, is cameravrouw, grafisch werkplaats beheerder en kunstjuf op verschillende basisscholen. Een creatieve duizendpoot dus. Ze zit samen met Sophie in het kunstcollectief 'Touchy Studios' en daarnaast delen ze hun liefde voor voetbal en hun frustratie over het seksisime, wat nog veel plaatsvindt binnen de voetbalwereld.

Dat seksisme moet dus stoppen. En hopelijk draagt hun film daar een steentje aan bij. De reden dat ze zich heeft aangemeld voor de pitch is omdat ze voelde dat ze dit verhaal moét vertellen, maar niet wist waar ze moest beginnen. 

Hilde is geïnteresseerd in anderen en maakt graag maatschappelijke relevante video’s/films of kunstwerken. Bij de Pitch hoopt ze eigenlijk alles te leren over het maken van een documentaire en hoe je een verhaal zo goed mogelijk kan vertellen.