Dorst werkt aan de VPRO van de toekomst, samen met de nieuwe generatie journalisten en makers.

onze missie

Dorst is het jonge ontwikkellab van de VPRO. Getalenteerde jonge makers tussen de 20 en 34 ontwikkelen hier hun programma-ideeën en zichzelf. Bij Dorst krijgen makers de vrijheid om op hun manier verhalen te vertellen en nieuwe programmavormen te proberen. Dorst is de plek binnen de VPRO die haar deuren altijd open heeft voor de nieuwe generatie makers. Wij bieden deze makers de ruimte om te experimenteren, redactionele en productionele begeleiding en waar nodig ondersteuning van ervaren VPRO coaches. Daarnaast organiseert Dorst elk jaar een pitchtraject voor nieuw talent. Lees hier meer over de workshop.

Het doel van Dorst is tweeledig: nieuw toptalent door laten stromen binnen de VPRO en succesvolle programmaformats ontwikkelen die de jongere doelgroep van de publieke omroep aanspreken.

wat maken we dan?
Het perspectief van Dorst is breed. We vernieuwen zowel qua vorm als inhoud: webseries, korte films, documentaires, journalistieke programma’s, animatieseries, maar ook podcasts. Alles kan en alles mag. Check deze pagina om te zien en horen wat we allemaal bij Dorst hebben gemaakt. En hier als je wil zien waar we op dit moment druk mee bezig zijn. 

online
Dorst richt zich vooral op online. Ons hoofdplatform is deze website waar je nu op zit. Daarnaast zijn we aanwezig op FacebookInstagram en YouTube. Dorst ontwikkelt producties met het oog op online, wat een andere manier van maken vereist. Dit vinden we belangrijk omdat het jongere publiek voornamelijk online actief is en niet tot nauwelijks meer televisie kijkt. Dorst ziet het als haar taak om een jong publiek bij de VPRO te betrekken. Wel kijkt de redactie per productie of er een mogelijkheid is deze op televisie of radio te krijgen.

vpro
Dorst richt zich op dezelfde thema’s als de VPRO in z'n geheel: onderzoeksjournalistiek, buitenlandse verslaggeving, kunst en cultuur, drama en documentaire, wetenschap en geschiedenis. Lees hier meer over de missie van de VPRO.

Contact

heb je een vraag voor de redactie van dorst?

mail dorst: dorst{at}vpro.nl

of schrijf een brief en stuur die naar:
vpro t.a.v. dorst
postbus 11
1200 jc hilversum 

Eindredactie: Assumpta Heidemeijer
Videoredactie: Kasper van Alphen
Productie: Nynke Jurgens