VPRO Dorst is DE plek binnen de VPRO voor jong talent en nieuwe ideeën. Makers krijgen de kans om bij ons een korte film, docu of webserie te ontwikkelen. Daarnaast organiseren we elk jaar een workshop voor jong talent. Hier kan je alles vinden over onze workshop!

over de workshop

Elk jaar organiseert VPRO Dorst een workshoptraject waarbinnen toekomstige programmamakers hun eigen idee mogen ontwikkelen en begeleid worden door ervaren VPRO coaches. De workshop telt acht bijeenkomsten en is verspreid over april, mei en juni. Het doel is om jezelf en een van je ideeën verder te ontwikkelen. Je krijgt coaching van ervaren programmamakers, bespreekt je ideeën met de andere deelnemers en gaat met een camera aan de slag om je ideeën uit te proberen. Tussen de workshops door werk je zelfstandig aan je plan.

In het najaar van 2017 krijgen twee deelnemers budget en productionele hulp om hun programma daadwerkelijk te gaan maken en online te publiceren. 

Talenten van 2017

Ben je benieuwd welke talenten geselecteerd zijn voor de workshop en de komende maanden aan de slag gaan voor de VPRO? Hier leer je ze kennen!

de vpro coaches

De talenten krijgen masterclasses en workshops in bijvoorbeeld storytelling, research, interviewen en presenteren. Deze krijgen zij van ervaren VPRO programmamakers zoals bijvoorbeeld de eindredacteur van Zomergasten of een succesvolle regisseur. Hier kun je zien welke toffe mensen onze talenten dit jaar coachen en welke goede tips zij voor andere jonge makers hebben.

geen stage

In de workshop gaat het niet om stageplekken, maar om leer-werktrajecten. Mocht je wel een stage zoeken - misschien wel bij Dorst?! - dan verwijzen we je graag naar Mediastages

dorst naar meer

De workshop is een initiatief van de VPRO en Dorst. Bij VPRO Dorst kun je als jonge maker het hele jaar terecht met je plannen voor webseries, programma's, podcasts en andere producties. Daar krijg je de kans om te experimenteren en inhoudelijke, productionele en budgettaire ondersteuning om jouw idee uit te werken. Meer weten over VPRO Dorst.

over de vpro

De VPRO is een Nederlandse publieke omroep waar radio- en televisieprogramma’s worden gemaakt, maar ook webseries worden ontwikkeld. Het is onze ambitie om grenzen te verkennen binnen en buiten Nederland. We willen het publiek verder laten kijken dan hun neus lang is. Bijvoorbeeld door subculturen onder de loep te nemen of mensen uit te lichten die een bijzondere oplossing hebben bedacht voor grote wereldproblemen. En humor is daarbij een belangrijk middel. Meer lezen over de VPRO.

de deadline om aan te melden is helaas verstreken!

No stress! Bij Dorst zijn we het hele jaar door op zoek naar nieuw talent. Stuur hier je plan in.

neem contact op met dorst

heb je een briljant idee of prangende vraag voor de redactie van dorst?

mail dorst: dorst@vpro.nl

of schrijf een brief en stuur die naar:
vpro t.a.v. dorst
postbus 11
1200 jchilversum

volgend jaar meedoen met de workshop? Hou onze site en social dan goed in de gaten!