Wil jij gewoon lekker iets maken zonder al te veel regels, onmogelijke eisen en moeilijk gedoe? In Snackbites dagen wij jou uit om simpelweg iets te maken. Dat 'iets' kan van alles zijn: video's, animaties, soundbites, illustraties, you name it! Alles kan, alles mag.

De VPRO is altijd op zoek naar nieuw talent dat durft te maken en durft te experimenteren. Of dat nou hele gelikte, uitgewerkte en geperfectioneerde ideeën zijn of juist ideeën die heel spontaan in een creatieve uitspatting tot stand zijn gekomen. Nieuwe ideeën verdienen het om verteld te worden. In welke vorm dan ook.

Snackbites is een ode aan creativiteit en aan de kunst van het maken. Wij dagen jou daarom uit: maak gewoon eens wat. Wat het ook is, verwerk het thema 'limiet bereikt' in je snackbite, stuur het ons op vóór 31 oktober en pak je kans om jezelf te laten zien bij de VPRO.

Klik op de doe mee-knop en, ja, doe mee!

het thema van deze eerste editie snackbites is ...

limiet bereikt

Een thema? Limiet bereikt? Hoe zit dat precies? Nou dat zit zo:

Wij willen het allerliefste dat jij gewoon iets gaat maken dat jij wilt maken: vrijuit, zonder remmingen en zonder gesodemieter. Maar we willen je ook prikkelen en scherp houden. Bovendien, wat is een uitdaging zonder opdracht? 

Dus dit is de opdracht: laat je inspireren door het thema 'limiet bereikt' en verwerk dat op een passende manier in jouw creatie. Hoe je dat precies doet, bepaal jij! Er is geen goed of fout. Heb jij je snackbite helemaal af en ben jij klaar om het in te zenden? Vul dan dit formulier in waarin je kort beschrijft hoe 'limiet bereikt' terugkomt in jouw snackbite.

 

doe je alleen mee voor de prijzen?

Ook die zijn er!

Van alle ingezonden snackbites kiezen wij uiteindelijk vijf winnaars. Ben jij daar één van? Dan:

 • Zal jij een week lang samen met je snackbite worden uitgelicht op de website en socials van VPRO Dorst waar 50.000 mensen jouw content zullen zien.
 • Word jij uitgenodigd in het VPRO-gebouw in hilversum op een speciaal evenement georganiseerd door Dorst en kom jij in contact met VPRO-makers en sprekers, waaraan jij vervolgens ál je vragen kan stellen.
 • Val jij op als aanstormend talent bij de VPRO.

vind je het toch moeilijk zonder regels? wij geven je er een paar:

 • De deadline is 30 oktober om 23:59 uur. Inzendingen die daarna worden ingediend, kunnen niet mee worden genomen in het beraad.
 • Is je inzending een video of audio(fragment)? Dan mag het maximaal 3 minuten duren. 
 • Inzendingen mogen niet meer dan 1 gigabyte zijn.
 • Inzendingen mogen niet eerder gepubliceerd werk zijn.
 • Verwerk het thema limiet bereikt in jouw creatie.
 • Een inzending waarbij het inzendformulier ontbreekt, maakt geen kans op de winst.
 • Jij bent minimaal 18 jaar.
 • Inzendingen die homofobe, racistische of andere haatdragende sentimenten bevatten, alsook onnodige obsceniteit en erotiek, zijn niet toegestaan en worden ook niet in overweging genomen door de jury.
 • Inzendingen mogen géén reclame-uitingen bevatten, en dienen (indien muziek aanwezig) gebruik te maken van rechtenvrije muziek. 

vragen?

Die kun je altijd stellen!

Voor alle Snackbites gerelateerde vragen, mail de redactie van Dorst via snackbites@vpro.nl

Of schrijf een brief en stuur die naar:
VPRO t.a.v. Dorst
Postbus 11
1200 JC Hilversum