De korte film '121 km/u' blijft nog lang rondspoken in het hoofd. Wat is er nou precies gebeurd? Wat is echt en wat niet? Daniël de Vries en Gilles Groot spelen heel mooi met een klein mysterie waarvan je een beetje wankel op de benen gaat staan. Of komt dat nou door hoe het is gefilmd? Een bijzonder prachtige snackbite.

over de makers

Daniël en Gilles zijn geïntrigeerd door dat wat mensen tot heftige daden drijft. Wanneer neem je een radicale keuze? Komt dit door een jeugdtrauma of door liefdesperikelen? Voldoe je niet aan de verwachtingen van de maatschappij? Of is het simpelweg een ongelukkige samenloop van omstandigheden? 'Hoe grimmiger of grauwer de situatie is, hoe meer wij als makers op het puntje van onze stoel gaan zitten', aldus Daniël en Gilles. In 121 km/u proberen ze een beeld te schetsen van de mens die zoekt naar antwoorden op vragen waar misschien geen antwoord op is. Waarom doen we wat we doen? Waarom zijn we hier? Vragen die we misschien niet moeten stellen, omdat we eigenlijk al weten dat er geen antwoord is. 

Favoriete snack? 'Vitaaltje (FEBO)/garnalenkroket (Holtkamp) & bloemkool (paneermeel)'

Daniël de Vries en Gilles Groot

“Waarom doen we wat we doen?”

'limiet bereikt'?

Het thema 'limiet bereikt 'hebben we op een psychologische manier in onze korte film verwerkt. 

Wellicht dat geldproblemen, psychische problemen of de liefde de personages tot een bepaalde daad dreef. Waarom deed hij het? Hoe deed hij het? Had zijn huisgenoot er iets mee te maken? Had hij hem tegen kunnen houden? En had hij nou zijn shirt aan? 121 km/u is een zoektocht naar wat ons drijft om onomkeerbare keuzes te maken en zo wellicht een limiet te bereiken. 

crew:

Regie & Scenario: Daniël de Vries & Gilles Groot / acteurs: Tarik Moree & Thomas van Luin / camera: Oscar Aukes / geluid: Jan le Poole / gaffer: Baltasar Thomas / editor: Tim Straver / dank aan: Big Shots Amsterdam