Elk frame in Fleur van der Lindens 'No beginnings without limits' is weer een rijkdom aan kleine visuele verrassingen. Zelfs na de tiende keer kijken kun je nog van alles nieuws ontdekken. No beginning without limits is een feest voor het oog dat de aandacht dwingt.

over de maker

Fleur beweegt zich binnen haar persoonlijke onderzoek tussen verschillende media maar ziet zichzelf voornamelijk als illustrator. 'Ik beschouw mezelf in mijn makerschap als een soort detective die stap voor stap steeds meer aanknopingspunten vindt naar een groter geheel. Op dit moment kenmerkt mijn werk zich vooral als een puzzel: er gebeurt vrij veel in mijn beelden en zo probeer ik te spelen met hoe ik iemand een verhaal kan laten lezen', zegt Fleur. Als kijker wordt je dus uitgedaagd om zelf een detective te zijn die stukje bij beetje steeds meer ziet. Hierin is ze opzoek naar manieren om een tweedimensionaal beeld interactief te kunnen maken. 'Ieder werk zie ik als een soort beekje. Bij elkaar monden ze uit in een grote rivier van samenhangende thematieken die weer een ondergrond vormt voor werk wat nog gaat komen.' 

Favoriete snack? 'Sushii!!'

Fleur van der Linden

“Ik beschouw mezelf in mijn makerschap als een soort detective.”

'limiet bereikt'?

Voor de open call van snackbites heb ik een animatie gemaakt waarin jullie een reis maken door een wereld vol limieten, want tja overal zit een limiet aan verbonden. We realiseren het ons vaak niet, maar bij elke handeling die we doen hebben we te maken met grenzen. Deze grenzen zijn soms een vrij ironische maar soms ook een pijnlijke confrontatie met onszelf. Vanuit dit uitgangspunt ben ik gestart en heb ik een nieuwe gelimiteerde wereld gecreëerd doormiddel van beeldrijmen, associaties en contrasten, met de titel "there is no beginning without limits”.