Mirjam heeft met haar inzending 'Limiet Bereikt' zich wel heel strak aan het thema 'limiet bereikt' gehouden. Dat kunnen wij natuurlijk alleen maar appreciëren. Los van de toptitel heeft Mirjam heel erg weten te verrassen met haar absurdistische en kleurrijke stijl. Heel verdiend een van de zeven winnaars!

Over de maker

Mirjam wil met haar video een zwaar onderwerp op een luchtige manier bespreekbaar maken om mensen aan het denken te zetten door moeilijke of ongemakkelijke onderwerpen aan te snijden, zonder het op een belerende manier over te brengen. 'Omdat ik fan ben van surrealistische video’s en daar naar mijn zin te weinig van gemaakt wordt besloot ik het zelf te doen', vertelt ze. Haar werk heeft een overkoepelende stijl, of zij nu iets maakt als prop designer, illustrator of filmmaker. 'Het ziet er heel vrolijk en kleurrijk uit maar heeft altijd een edgy twist. Bijvoorbeeld een illustratie waarop de achtergrond een hand in iemands’ broek verdwijnt of een masker dat er heel knuffelbaar uitziet maar waarvan je niet weet of je het cute of creepy moet vinden.' 

Favoriete snack? 'Broodje aap'

Mirjam Vesters

“Ik haal inspiratie uit tekenfilms uit de jaren 20 en 30.” 

'limiet bereikt'?

Jean-Pierre’s limiet is bereikt als het stemmetje in zijn hoofd maar blijft doorgaan met negatieve dingen zeggen. Hij besluit het probleem rigoureus op te lossen.