Als de Amazon in de hens staat, heb je twee keuzes: er bij de pakken neer gaan zitten óf er een super catchy karaoke disco-liedje over maken. Met Shutdown zette Tim zijn klimaatdepressie om in dansbare satire. Wij konden simpelweg niet stilzitten. Groovy!

over de maker

Wat Tim kenmerkt als maker is zijn vermogen om grote problemen in de wereld met humor en sarcasme te benaderen en er liedjes van te maken. Tim is zanger en editor. 'Mijn inspiratie voor dit nummer was de amazone die in de fik staat en de massa hysterie die daaruit voortkwam. Niet dat die hysterie ongegrond was, maar in ieder geval niet goed voor je gemoedstoestand. Ik denk dat ik nu maak wat ik maak door alle verdeeldheid in de wereld en alle haat die daaruit voortkomt.', aldus Tim. Hier probeer hij iets leuks van te maken en vervolgens tackelt hij die problematiek met een goede dosis humor. Zodat andere mensen dat ook kunnen zien.

Favoriete snack? 'een gouwe ouwe kroket <3'

“Mijn inspiratie voor dit nummer was de amazone die in de fik staat.”

'limiet bereikt'?

Zo rond eind augustus had ik mijn eigen "limiet bereikt" door de bosbranden in de Amazone. Ik zat volledig in een klimaatdepressie. Het voelde voor mij alsof we niks meer konden doen om dit terug te draaien. Omdat stil zitten uiteindelijk niks oplevert, heb ik besloten om een liedje erover te schrijven. Shutdown. Het is een disco-nummer geworden vol met sarcasme, over dat het toch al te laat is dus laten we de aarde maar in de fik steken, want ons limiet is toch al bereikt. En hopelijk brengt het ook wat humor in de klimaatdiscussie. Ik heb het zelf geschreven, de melodie bedacht en gezongen. En een vriend van mij heeft de muziek erbij gemaakt. De lyric video die erbij zit heb ik ook zelf in elkaar gezet.