Wabbesch Wabbesch weet zó overtuigend televisievedette Marjolein Rover neer te zetten, dat je bijna gaat geloven dat je met haar programma's bent opgegroeid. 'Marjolein Rover' lijkt een knipoog te zijn naar bekende mediamensen (Ivo Niehe?) met een tikkeltje grootheidswaanzin. Treffend gedaan, mooi gemaakt en buitengewoon grappig.

over de maker

Alexander Weeber (artiestennaam Wabbesch Wabbesch) is videomaker en performer, maar hij begint zich ook steeds meer te ontwikkelen als media-man. Hij maak satirische video’s en programma’s die de dagelijkse actualiteit wat overstijgen; een gebied waar nog veel te onderzoeken valt. 'Mijn Snackbite is een voorbeeld van wat ik graag zou willen blijven doen; laveren tussen humor en ernst (van Charlie Chaplin geleerd)', zegt hij. Marjolein Rover is een van zijn personages. Althans, personages? Je kent haar misschien van haar gloriejaren bij de TROS en RTL. Marjolein Rover: de vrouw op leeftijd die haar beste jaren op televisie achter zich heeft liggen en zich opnieuw probeert uit te vinden in een jonge mediawereld met nieuwe wetten en regels. Zij heeft haar limiet bereikt maar werkt verwoed aan haar comeback. 

Favoriete snack? 'De garnalenkroket'

Wabbesch Wabbesch

“Laveren tussen humor en ernst (van Charlie Chaplin geleerd)”

'limiet bereikt'?

Televisievedette Marjolein Rover heeft haar limiet bereikt als het gaat om het wachten op het nieuwe televisieprogramma. De wanhoop lijkt haar fataal te worden maar schijn bedriegt.