Yasmin Visser vertelt in drie minuten een prachtig en intiem verhaal over hoe ze als kind een belangrijke les uit een film heeft gehaald. Maar het is precies die les die haar nu zomaar eens in de weg kan zitten bij het vinden van de ware. Stoppen of toch doorgaan? Lucky number 26 gaf ons kippenvel van kruin tot teen.

over de maker

Yasmin ziet zichzelf vooral als schrijver. Maar afgelopen zomer had zij zin in iets nieuws, iets anders. 'Ik liep al een tijdje rond met het idee om wat met audio te doen en een podcast te maken. En dan geen chatcast of interviewreeks, maar iets verhalenders.' Want met audio kun je mensen nóg beter een verhaal in trekken dan met een geschreven stuk tekst, vind ze. Ze had alleen nog nooit iets opgenomen. En wist precies niets van audioverhalen maken. Dus zocht Yasmin contact met de podcastmakers van Nieuw Geluid. 'Ik maak dingen vanuit mijn eigen interesse of nieuwsgierigheid. Hoe zit iets in elkaar? Wat betekent dat?' Antwoorden zoekt Yasmin door mensen te interviewen, of door zelf een soort audiocolumn te maken. 'Dat maakt mijn werk vaak best persoonlijk. Maar ik vind het bij andere podcasts ook fijn als de persoonlijkheid van de maker een beetje doorschemert.'

Favoriete snack? 'Hamkaas'

Yasmin Visser

“Ik wist precies niks van audioverhalen maken.”

'limiet bereikt'?

'Lucky number 26' is een kort luisterverhaal over een zelfopgelegde limiet rondom het vinden van de liefde. Maar ook over de vraag wanneer je over je eigen grenzen heen moet stappen. Een beetje waar. En een beetje verzonnen.