In zijn beeldcolumn heeft Hugo het over de grens tussen normaal en abnormaal, de mensen die zichzelf tot grensbewakers hebben uitgeroepen én de mensen die precies op die grens gaan staan.

over de maker

Hugo is multimedia kunstenaar. Hij vindt taal heel leuk en neemt in zijn werk mensen mee in zijn gedachtegangen. 'Ik gebruik waar mogelijk lange zinnen met moeilijke woorden om de essentie van de boodschap te benadrukken.' Hugo's werk is altijd kritisch, maar niet vernederend of bespottend.

Hugo raakt geïnspireerd door het sociale gedrag van mensen, gesprekken die hij met mensen voert en de beslissingen die zij maken. Hij wil mensen inspireren om net zo nieuwsgierig en open naar anderen te kijken als dat hij dat doet.

Favoriete snack? 'een kaassouflé met mayo'

Hugo Spiekhout

“Ik gebruik waar mogelijk lange zinnen met moeilijke woorden om de essentie van de boodschap te benadrukken.”

'massaal normaal'?

'Voor mij bestaat massaal normaal (nog) niet en de realisatie hiervan wordt tegengehouden door een kortzichtige grensbewaking die niet verder kijkt dan hun neus lang is. Sommige mensen weten deze grensbewaking de mond te snoeren en de grenslijn een stukje in de richting te duwen van hetgeen dat meer lijkt op massaal-normaal.

In mijn beeldcolumn probeer ik je bewust te maken van dit feit. Ik vraag je letterlijk om net als Mark Bryan, jezelf als verzetsmiddel tegen de maatschappelijke norm te gebruiken. Even voor de goede orde: er is niks mis met de maatschappelijke norm maar ik vind dat de kadering te klein is en iemand er te snel buiten valt.

Natuurlijk vraag ik je niet om als Mark op hakken te gaan lopen, maar wat je wel kunt doen is de volgende keer dat je iemand ziet bij wie je eerste reactie misgunning, walging, onbegrip of bespotting is, jezelf de vraag te stellen waarom diegene dat doet. Snap je het niet of kun je niks bedenken? Vraag het dan!'