Jason viel met zijn kleurrijke en hilarische animaties meteen in de smaak. Wat voor de één normaal is, is dat voor de ander natuurlijk helemaal niet. En sommige dingen zijn voor iedereen dan weer heel ongewoon. Zijn animatie 'The Normals' is in ieder geval buitengewoon leuk.

Over de maker

Jason is allround creative met een passie voor 3d animatie. Hij vind het leuk om vreemde ideeën en absurde situaties tot leven te brengen, 'gewoon omdat het kan en omdat ik ze grappig vind.' Als optimistische pessimist zorgt dit vaak voor werk met tegenstellingen. Net als in zijn snackbite ‘The normals’ waarin kinderlijke vrolijke karakters zich bezig houden met serieuze situaties en problemen. 

Jason houdt van vreemde dingen, tegenstellingen en vreemde combinaties. Bijvoorbeeld een uitvinding die nooit iemand zal gebruiken maar je wel aan het denken zet. Hij haalt inspiratie uit provocerende dingen, zoetsappige dingen, Céline Dion, Rammstein, het internet én de gedachte 'wat als'. 

Favoriete snack? 'de classic natuurlijk: frikadel speciaal met curry en extra uitjes'

Jason Stolk

“Ik wilde gewoon grappige shit maken!” 

'massaal normaal'?

Ik wilde iets simpels creëren waarin ik verschillende situaties in onze maatschappij kon uitlichten. Situaties die wij als maatschappij massaal normaal of abnormaal vinden, met thema’s als liefde, sociaal gedrag, werk en drugs, waarbij je zelf mag bepalen welke situaties je normaal of abnormaal vindt. En ik wilde gewoon grappige shit maken!

Dat leidde tot 'The Normals': een groepje uniforme karakters, die als spiegel van de maatschappij fungeren. Ze geven steeds in bites van 6 seconden een glimp van wat wij massaal normaal of abnormaal vinden.