Yassine transformeerde de Mona Lisa tot een corona-proof illustratie en voegde ook nog eens wat maatschappijkritiek toe. Reden genoeg om hem tot één van de zeven winnaars van Snackbites 2020 uit te roepen!

over de maker

Yassine houdt van nieuwe dingen uitproberen, nieuwe methoden bedenken en nieuwe ideeën introduceren. Hij is doelgericht, vindt het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en zorgt graag voor opbeurende ervaringen. Kunst is voor Yassine net ademen. Hij observeert altijd alles om zich heen, zelfs de kleinste details op een blaadje in de modder vallen hem op.

'Daarnaast kijk ik vaak naar hoe mensen zich gedragen, praten, lopen etc. Dat is een grote inspiratiebron voor mijn kunst.' Ook zijn achtergrond inspireert Yassine: hij probeert in zijn werk de Arabische en westerse cultuur te combineren.

Kunst is al 3 jaar een groot onderdeel van Yassines leven. Hij heeft alles wat hij doet zichzelf aangeleerd. In zijn werk zoekt hij altijd een balans tussen chaos en minimalisme. 'Een hele gekke combinatie, maar vaak lukt het me'.

Yassine Chahad

Yassine heeft altijd honderden ideeën, en verwerkt die graag samen met de motivatie van een opdrachtgever tot een prachtig en exclusief kunstwerk. 'Ik weet dat veel mensen er niet van houden om iets te kopen dat in massa wordt geproduceerd. Met het maken van originele kunst maak ik mijn opdrachtgevers altijd vrolijk!"

Favoriete snack? 'Minnipizza's!'

"Ik observeer altijd alles om me heen, tot op kleine details op een blaadje dat in de modder ligt."

'massaal normaal'?

'Ik las laatst een artikel waar in stond dat de rijken nog rijker zijn geworden door corona. Het vermogen van miljardairs is wereldwijd fors gestegen, ondanks de pandemie. Daar wilde ik iets mee doen.

In deze gekke tijd is het heel normaal geworden om mondkapjes te dragen, en om overal exra goed schoon te maken. Daar komt de inspiratie vandaan om het prachtige kunstwerk van Da Vinci, een grote inspiratiebron voor mij, naar een schoonmaakster te transformeren.'