in aflevering drie van zomergifjes is elle bandita (1985) te gast. elle is muzikant, vriendin, houdt van satanisme met een zoutkorrel en is fan van alles wat je in de keuken kan doen.

elle, elle l'a

It's a pleasure to introduce to you, the nu al legendary miss Elle Bandita. De zangeres werd op 11 september 1984 helemaal niet met deze naam geboren, maar als Ryanne van Dorst. Ryanne van Dorst is natuurlijk een hele saaie naam, dat is algemeen bekend, dus daarom ging zij als artiest al snel verder onder de naam Elle Bandita.

Van 2002 tot 2004 was Elle gitarist van de meidenband Bad Candy. Maar zoals het echte rocksterren betaamt volgde Elle het voorbeeld van Beyoncé, Robbie Williams, Michael Jackson en Gordon en ging voor een solocarrière. Op 17 december 2005 brengt ze haar eerste solo-plaat genaamd Love Juice uit. Eind 2008 tekent Elle een contract bij PIAS en sinds het verschijnen van haar cd Queen Of Fools in 2009, wordt zij op het podium vergezeld door een liveband.

Elle heeft een relatie met Christina Curry, dochter van Patricia Paay, en is sindsdien ook bekend bij de dames van de achterklap. Verder is Elle eigenlijk heel normaal gebleven. Een rockdame uit Roffa die houdt van feestjes, soms moet kakken en als ze in goden zou geloven dan was Kanye West een god geweest.

Oja, heel belangrijk: winter 2013 verschijnt haar nieuwe album.

Wil je nog meer weten over Elle?

het keuzegifje van elle bandita