in de tweede aflevering van zomergifjes gaat pepijn schoneveld (1985) in op zijn uitgekozen gifjes. pepijn is cabaretier, acteur, ginger, man, jongen en constant bang voor bijna alles.

inception

Cabaretier Pepijn praat in Zomergifjes over cabaretiers die praten over cabaret. Over dit filmpje dus. Talking Funny met Louis CK, Seinfeld, Chris Rock en Ricky Gervais.

over pepijn

Pepijn Schoneveld studeerde in 2009 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie en is nu dus acteur en cabaretier. De 28-jarige Twellonaar deed het afgelopen jaar mee aan het Leids Cabaret Festival en schopte het tot de finale en voor ons (red.) was hij de winnaar. Pepijn schitterde de afgelopen jaren op het witte doek, het tv-scherm en op het podium. Veel mensen zullen hem kennen van de BNN-serie Feuten of van de telefilm Win/Win

Deze zomer speelt Pepijn op de Parade met zijn cabaretshow Meneer Jongetje, sommigen zien Pepijn namelijk als een kleuter, anderen weer als een volwassen kerel van 28. In zijn parade-paardje probeert hij uit te leggen wie of wat hij nu eigenlijk is.

Verder hebben wij uit betrouwbare bron vernomen dat Pepijn niet kan ruiken en dat hij eigenlijk constant altijd bang is. Voor alles. En iedereen. Mens, dier, schutting, supermarkten, abstracte muziekvormen, regen, zon, het leven en ga zo maar door. Alles dus.

Nog meer Pepijn?

dit is het keuzegifje van pepijn schoneveld