1 week. 9 makers. 17 kratjes monster energy drink en heel veel spionage activiteiten.

prism

Er lijkt geen einde te komen aan de reeks beschuldigingen van spionage aan het adres van de Amerikaanse geheime dienst NSA. Alles en iedereen wordt in de gaten gehouden met behulp van het digitale afluisterprogramma Prism. De redactie van Dorst maakte een week lang video's over afluisteren, de privacy van je iPhone en de AIVD 2.0, die je hier als geheel kunt bekijken.

iPhone weet waar je bent

Het nieuwe besturingsprogramma iOS7 voor je iPhone 5 al geïnstalleerd? Dan word je getrackt! Ergens op de wereld, in Amsterdam, in een onderzeeër; iPhone weet waar je bent.

AIVD 2.0

De algemene inlichtingen en veiligheidsdienst, kortweg de AIVD, moet bezuinigen. Als er geen geld meer is om af te luisteren, hoe hou je al die terroristen dan tegen? Rik Bakker van de AIVD komt met een fantastisch idee. 

spieken

Tim den Besten heeft een exclusief interview met een jonge vrouw die van spionage wordt verdacht.

de achtervolging

Roos Pollmann wil weten hoe het is om iemand te achtervolgen. Te bespioneren. Alles over een persoon te weten te komen zonder hem of haar aan te spreken. Met een iPhone en audiorecorder in de aanslag zoekt ze haar slachtoffer uit. Maar achtervolgen blijkt moeilijker dan gedacht. Moet je dan tegenwoordig écht altijd je vouwfiets meenemen om als spion gewoon je werk te kunnen doen? 

hij kijkt

Hoe voelt het als er altijd iemand over je schouders meekijkt? 

lekker onopvallend

Je hoeft maar een paar keer per dag 'zure bom' of 'Nagasaki' te roepen en je wordt door de AIVD of NSA in de gaten gehouden. Jules de Keiser en Vibeke Mascini zochten uit hoe je je het beste kunt vermommen als de menigte om dit te voorkomen.