Wij van Dorst vinden het niet eerlijk dat alleen kinderen stripjes mogen maken voor Achterwerk. Dus mocht iedereen boven de vijftien één keer een stripje inzenden.

Eerste prijs

Er bleken veel mensen net zo gefrustreerd als wij over de leeftijdsgrens van Achterwerk. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers was dan ook 48,2 jaar, we kregen zelfs een inzending van een 82-jarige. Hoewel Dorst natuurlijk eigenlijk een platform is voor jonge makers, zijn wij vereerd dit keer een strip te plaatsen van iemand van 68. Ben van Mierlo maakte een strip die zowel een pamflet is voor de toekomst van de VPRO als een beetje reclame voor zijn held Kees van Kooten. In combinatie met zijn bijzondere eigen stijl maakt dit Van Mierlo's strip de absolute winnaar.

Ben van Mierlo, 68

tweede prijs

De tweede prijs gaat naar Niek Pronk (24 jaar) die een strip speciaal over Dorst maakte en waarin ons vooral de dynamiek aanspreekt: er zit echt beweging in Pronks beeldverhaal.

Niek Pronk, Utrecht

derde prijs

De strip van Bart Korporaal (18 jaar) maakte de hele Dorstredactie aan het lachen en wij hopen dat dit ons nooit zelf zal overkomen als wij een kroket kopen in de VPRO-kantine.

Bart Korporaal, Dordrecht

eervolle vermeldingen

We konden nauwelijks kiezen tussen de vele leuke stripjes, daarom hebben we er nog een aantal uitgekozen die zeker het vermelden waard zijn. Feest, afstand, dora praktijken en een droge bedoeling. Kijk en geniet!

Saskia Janssen, 21 jaar

Gerrit Loman, 71 jaar

Esmay Groot Koerkamp, 21 jaar

Luka Boerrigter, 18 jaar