Heel snel naar huis rennen omdat je een gedicht in je hoofd hebt en je het anders zal vergeten.

1.

Heel snel naar huis rennen omdat je een gedicht in je hoofd hebt en je het anders zal vergeten.
Het gedicht zal gaan over het ontrafelen van jou aan de hand van je jeugd. Als we elkaar begroeten wil ik je op je mond kussen maar jij mij op mijn wang waaruit ik afleid dat je niet met me verder wil. Dat ik in staat ben in je armen in slaap te vallen zonder bang te zijn, betekent niet dat je me helemaal zult begrijpen. Maar voor de tijd dat ik in je armen lig, kan ik je wel vragen naar wat je vroeger wou worden.

2.

Ergens staat nog steeds het huis waarin je opgroeide. Opgroeien gaat langzaam maar ik denk dat het bij jou misschien sneller ging dan normaal en het daarom moeilijk was je te omhelzen. Ik weet niet of het precies daardoor kwam of doordat je te ernstig was om piano te leren spelen, maar ik kan je dus niet dansend voorstellen. 

3.

Aan de telefoon klonk je boos. De dokter vraagt of ik je weer ga zien en zo ja dat we dan vanaf nu gewoon weer seks kunnen hebben. Weet ik niet zeg ik en terwijl ik dit zeg wordt mijn angst werkelijkheid. In mijn droom illustreer je je gevoelens door middel van plaatjes. Want dat ik zeg wat ik wil zeggen zegt niet dat het ooit goed komt tussen ons zeg je. Ik reageer hierop door je Ego van Beyoncé te sturen. Misschien was Best Thing I Never Had toepasselijker geweest bedenk ik me later. 

4.

Maar ik weet nu in ieder geval wel hoe het is om wakker te worden naast iemand die ik leuk vind en dat kan ook niet iedereen zeggen. Het is trouwens ook wel beter zo want ik kan niet beredeneren waarom de Franse politiek slecht is en weet ook niet wie de Duitse minister van propaganda was. Ik heb denk ik meer behoefte aan aaibare dingen. Naar de dierentuin gaan, een suikerspin eten en dat dat dan genoeg is.