Kunstenaars met instrumenten en muzikanten met verf aan de vingers. De artiesten die tijdens het nieuwe eendaagse festival Qu’est-ce que c’est optreden in Paradiso laten zien en horen dat popmuziek en kunst hand in hand gaan.

echo+seashell zijn beeldende kunstenaars Henna Hyvärinen (FI), Susan Kooi (NL) plus een iPod.
Samen treden ze op met nummers over hun problematische kunst- en liefdesleven. De muziek wordt in samenwerking met steeds een andere artiest geproduceerd, aan de hand van kernwoorden en sferische omschrijvingen van het duo. Voor elke gelegenheid wordt een nieuw nummer gemaakt, dat aansluit bij de locatie en wat er zoal gaande is op dat moment. Daarbij werken ze aan bijpassende kostuums, het decor en merchandise. En na het optreden begint de reflectie over wat ze gedaan hebben in de vorm van een videoclip. Hun laatste hit Frutti Di Mare gaat over een praliné uit de hel, een jeugdvriendje en mosselen op je portfolio. ‘All the fishes in the sea, will die, eventually’. De muziek is van Danish Machines, die gamemuziek voor Microsoft produceren. De bijbehorende video laat het duo zien met smeltende zeebanket bonbons om hun nek.

 

Speciaal voor Qu’est-ce que c’est werken Henna en Susan samen met de Finse muzikant Islaja. Het nieuwe nummer is een zinkend schip, een beschaving die ten onder gaat. Melancholisch, maar ook met de klasse van de Titanic. Verleden met glans. Ze willen wonen in een stad met Nefertiti graffiti op de muren. ‘This past is turning me crazy. Remember when I was a baby’.

Qu’est-ce que c’est is aanstaande donderdag 23 januari vanaf 19.30 in Paradiso, Amsterdam.