Een poster om te laten zien wanneer ze soep verkoopt? Nou, dat wilde ze wel. Wat we ervoor wilden hebben? “Soep!” riepen wij in koor, en zo begon ons project dan eindelijk echt.

Drie maanden naar New York om te ontwerpen in ruil voor eten en diensten. Om te kijken wat ons ontwerp waard is, of we ons ontwerp de straat op krijgen en of we hiervan kunnen leven. En nee, we kunnen hier niet van leven, laten we daar geen doekjes om winden. Maar het heeft ons wel veel opgeleverd. 
Een wandeling door Prospect Heights, de wijk in Brooklyn waar wij woonden, laat zien dat er in deze stad plek is voor een project als dit. Aan het eind van onze 90 dagen kom je hier op straat overal ons werk tegen, van posters om een 5 dollar pizza deal aan te prijzen, tot het openingstijdenbordje van een wasserette. We zijn onderdeel geworden van de wijk, niet alleen ons werk, maar ook wijzelf. Praatje hier, praatje daar, koppie soep en weer door.

We kozen voor New York omdat we het een te gekke stad vinden, maar ook omdat we het idee hebben dat alles daar om geld draait. En juist dat maakt het een interessante plek voor dit project. We waren dan ook erg verbaasd over het enthousiasme waarmee we onthaald werden in alle groentewinkels, koffiezaakjes, taartenwinkels en wasserettes. 

Natuurlijk, als je heel realistisch gaat kijken kunnen we hier niet van rondkomen, maar de banen vliegen je op dit moment niet om de oren als ontwerper dus dan is het zoeken naar nieuwe manieren en oplossingen om werk te genereren. In die zin is dit project ook een manier om ons te profileren. 

Op deze manier doen we de dingen die we het liefst doen. En met een beetje geluk zet het de mensen ook nog aan het denken!

De expositie van we are out of office is vrijdag 14 maart te zien in blackbird coffee, oudegracht 222, in Utrecht.