dorst zoekt stagiair

Wil jij de VPRO van binnenuit leren kennen? Ondertussen meewerken aan mooie nieuwe projecten? En leren hoe je een productie van begin tot eind opzet? En heb je dan ook nog eens social media-skills en steengoede ideeën? Dan ben je bij Dorst aan het goede adres!

We zijn momenteel op zoek naar een redactiestagiair(e) die begin september kan beginnen. Hieronder meer informatie over deze toffe stage.

Reageer voor 6 juli!

redactiestagiair

Functie: redactiestagiair
Vanaf: 1-9-2017, in de zomer starten kan ook
Duur: Minimaal 5 maanden
Uren per week: 36
Reageren: via mediastages.nl

Dorst is het audiovisuele lab van de VPRO waar jonge makers de kans krijgen nieuwe ideeën voor programma’s te ontwikkelen. De redactie van Dorst scout nieuw talent, bespreekt alle binnengekomen ideeën en pikt de plannen en makers eruit die in het oog springen, experimenteel zijn of potentie hebben om door te groeien binnen VPRO. Als redactiestagiair van Dorst zit je midden in het team van dit ontwikkellab. Een omgeving waarin je de unieke kans krijgt om jezelf te ontwikkelen op het gebied van idee-ontwikkeling, het opzetten van een productie, het creëren van online content, webredactie en veel meer. Word je hier enthousiast van? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Waar zijn we naar op zoek?

 • Hou je de website bij, doe je interviews met makers, schrijf je teksten over lopende Dorst producties en artikelen.
 • Beheer je de social media van VPRO Dorst.
 • Denk je mee met de redactie over nieuwe (audiovisuele) producties en onderwerpen.
 • Ben je aanwezig bij de brainstorms en breng je zelf ideeën in.
 • Verricht je voor sommige producties research.

Profiel

 • Opleidingsniveau: HBO/WO
 • Studierichting: audiovisuele media/journalistiek/schrijven
 • Je bent assertief, een harde en zelfstandige werker en kan meedenken over vorm en inhoud van een concept, programma, film of documentaire
 • Je denkt buiten de kaders en hebt zelf ook vernieuwende ideeën
 • Je schrijft goed en graag en hebt enige kennis van Photoshop en editing software (Premiere Pro)
 • Content creëren voor social media is je tweede natuur
 • Je woont bij voorkeur in de buurt van Hilversum/de Randstad

over de vpro

De VPRO is een crossmediale publieke omroepvereniging. De VPRO wil buiten de gebaande paden duiden wat er in de wereld gebeurt en bijdragen aan de vorming van ideeën en meningen. Door in de programma’s verdieping te geven, door te vragen, ongebruikelijke invalshoeken te kiezen, andere onderwerpen te agenderen en nieuwe inzichten te presenteren. De VPRO levert een relevante bijdrage aan onderzoeksjournalistiek, buitenlandse verslaggeving, kunst en cultuur, drama en documentaire, wetenschap, geschiedenis en jeugdprogrammering. De omroep is autonoom en eigenzinnig en gaat het experiment niet uit de weg. De VPRO is op zo veel mogelijk platforms te vinden en werkt samen met (inter)nationale partners.

We kijken uit naar al jullie reacties! Let wel, reageren kan alleen via mediastages.nl.