broodje doner

Ha, beste Mijn-vader-is-een-afhaalchineesluisteraar. Jij hebt naar de podcast geluisterd en je hebt misschien zelfs wel een beetje trek gekregen. We nemen het je niet kwalijk hoor. Sterker nog, wij faciliteren jouw diepste behoeftes. Want laten we eerlijk zijn: je wekelijkse bak doodgekookte volkorenspaghetti waar je altijd die pot chemische bolognesesaus overheen sodemietert, is het inmiddels ook niet meer helemaal. Nee, jij hebt behoefte aan Neerlands meest culinaire hits van buiten de grenzen. Dus kijk niet verder en kook jezelf helemaal de moeder met deze originele recepten uit onze podcastserie Mijn Vader is een Afhaalchinees. Dit keer de dronkenmans favoriet: broodje kebab

kwaliteitsbroodje

Eet hem een keertje niet met kots op je broek omdat je jezelf helemaal stupide hebt gedronken. Nee, geniet van een kwaliteitsbroodje zoals-ie echt bedoeld is. Oh en over een broodje gesproken: die moet je er wel even bijkopen. Succes vrienden!

P.S. Het recept hieronder is gebaseerd op het iconische geheime recept van eethuis Bodrum!

wat dan?!

ingrediƫnten

500 gram kippendijvlees (of jackfruit voor als je vegetariër bent of voor als je hip wilt doen)
zonnebloemolie om in te bakken
turkse pide (Turks brood)
1x versgesneden uienringen
1 tomaat
verse ui
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gemalen chilivlokken/chilipoeder
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel zout
snufje peper
1 eetlepel tomatenpuree

hoe dan?!

bereiding

  • Rasp de ui (en zeg alvast sorry tegen je ogen), doe daar de paprikapoeder, chilivlokken, komijn, zout, peper en tomatenpuree bij en meng het tot een geheel. Tadaaa, your kruidenpasta is ready. Best makkelijk toch?
  • Wrijf de kruidenpasta goed in het vlees en wikkel het vlees in plastic folie.
  • Leg een halve dag (liefst langer) in de koelkast. Ja we hebben honger, ik weet het, maar even geduld. Het is het waard.
  • Snij de kip in dunne plakjes, en bak ze kort in zonnebloemolie goudbruin.
  • Neem de Turkse pide, snij ‘m open, en leg het broodje kort in de oven zodat de buitenkant een beetje knapperig wordt. En niet laten aanbranden verdomme. Niet dat we daar bang voor zijn hoor, want je hebt het tot dusver al heel goed gedaan en we zijn hoe dan ook trots op je. Much love.
  • Stop de kip in het broodje en leg de uienringen en tomaat erop. Heb je sambal? It’s your lucky day! Doe er een streepje op of die hele pot als je dat wilt, jij absolute adrenaline junkie die je d’r bent ).
  • VRETUHHHH

tips

protips

Protip #1: Vergeet de Ayran niet! Dat is een heerlijk zurig Turks zuiveldrankje.
Protip #2: Kwalitatief goede ingrediënten zijn van wereldbelang voor een recept met weinig ingrediënten. Want dat proef je. Dus: geef ietsje meer geld uit dit keer. Je verdient het immers.


 

antitip

Antitip #1: Knoflooksaus. Want die hoort niet bij kebab. Nee, echt niet. Ook beter voor iedereen tegen wie je moet praten morgen.