Karim en George willen bijzondere verhalen die de Bijlmer rijk is vertellen vanuit de lift. Zij willen vanuit deze krappe plaats de vooroordelen over hun buurtgenoten wegnemen.

Karim Khamis

Karim Khamis is een poëtische verhalenverteller, met als grootste trots zijn roots. Maar als je hem vraagt wat zijn afkomst is, zal hij dit beantwoorden met “Ik kom uit Smibsaland.” Karim schotelt je namelijk niet zomaar alle info voor, maar hij nodigt de mensen juist uit om de codetaal die hij in de Bijlmer leerde spreken, te ontcijferen. Hij vindt het belangrijk dat je dit terug ziet in zijn werk, dit moet echt een mix zijn van zijn identiteit. Hierbij denkt hij zoals bij alles, heel goed na over de keuzes die hij maakt.

Dit resoneert ook met hoe de meeste mensen Karim kennen, als een bewuste boycotter die het liefst alleen Nederlandse merken in de supermarkt en kledingwinkels koopt. Want waar iedereen links gaat, blijft Karim daar liever weg. Dat hij ook geen mobieltje heeft, zal je dus vast niet verrassen. Omdat een scherm hem zogezegd niet gelukkig maakt, gaat Karim veel liever offline op zoek naar verhalen. In de VPRO Dorst Pitch wil hij dan ook samen met George de unieke verhalen van de Bijlmer vanuit de lift laten vertellen: De Bims in de lift.

George Adegite

George Adegite is een creatieve duizendpoot uit Amsterdam zuidoost. Geef hem een potlood en er ontstaan vette creaties. Waar andere kids vroeger televisiekeken, had George meer oog voor zijn eigen tekenfilm. Toen al wilde George zelf bepalen wat er op beeld kwam en liet hij zijn eigen tekeningen tot leven komen. Nog steeds ontstaan al zijn ideeën uit zijn schetsen, de ene keer is dat een broek voor zijn eigen kledingmerk aGeorge, de andere keer een creatief ontwerp voor het bureau Cablai die hij samen met Karim runt. George wil freestylen, zoals ook zijn nasi goreng elke keer anders is.

De rode draad in zijn leven is dat hij zich volledig laat leiden door zijn creativiteit. Bij de VPRO Dorst Pitch wil hij de portretten van zijn buurtbewoners in de Bijlmer schetsen. Zijn ultieme doel is om vooroordelen te doorbreken, iets waarvan hij uit zijn persoonlijke ervaring weet dat alleen bereikt kan worden, als je iemand écht leert kennen. Hiervoor moeten we de bewoners van de Bijlmer ontmoeten, door de ogen van Karim en George.