Hilde en Sophie zijn sinds jongs af aan fanatieke voetballers. Zelf hebben ze ervaren dat je er bijvoorbeeld als vrouw nog steeds niet helemaal bij hoort op de voetbalclub. Daarom willen ze een documentaire maken over wat er beter moet in het voetbal.

Sophie Schwartz

Sophie Schwartz maakt muziek en treedt in het dagelijks leven op onder de naam ‘Sophie Straat’.  Ze schrijft levensliederen over sociaal maatschappelijke onderwerpen zoals seksisme en gentrificatie. Door middel van haar levensliederen wil ze een ander geluid laten horen. Buiten muziek maken is ze veel met film bezig. Als programmamaker in spe wil ze leren hoe je een verhaal goed vertelt en tot de kern kan komen.

Hilde Barwegen

Hilde Barwegen werkt als grafisch ontwerper, is cameravrouw, grafisch werkplaats-beheerder op de kunstacademie en kunstdocent op verschillende basisscholen. Hilde is geïnteresseerd in anderen en maakt graag maatschappelijke relevante (film)kunst. Bij VPRO Dorst hoopt ze eigenlijk alles te leren over het maken van een documentaire en hoe je een verhaal zo goed mogelijk kan vertellen.