credo

De korte film Credo is een fantasierijke, speelse film over eenzaamheid, ontnuchtering en geloven.

Maurice de Bruijne is de maker van Credo. VPRO Dorst produceert de film in samenwerking met De Ontmoeting. Deze organisatie geeft jonge makers middels een film van maximaal zes minuten de kans hun ideeën verder uit te werken. Door de makers in contact te brengen met gevestigde partijen uit de industrie, biedt dit traject deze makers de mogelijkheid hun netwerk te vergroten en hun voordeel te doen met de ervaring van deze partijen. En omdat De Ontmoeting zich ook sterk maakt voor de distributie van de films, krijgt Nederlands filmtalent zo meer publiek. Op zijn beurt krijgt het publiek meer nieuwe verhalen van eigenzinnige vertellers.

meer over de film

De eenzaamheid van ouderen is een probleem waar we niet meer om heen kunnen. De oude man Otto krijgt na een leven lang wachten, braaf bidden en netjes naar de kerk gaan eindelijk een antwoord. Benieuwd wat dit antwoord is? In de korte film Credo laat maker Maurice de Bruijne op een fantasierijke manier zien hoe wonderlijk werkelijke situaties kunnen uitpakken.

de maker

Maurice de Bruijne is na zijn studie aan de kunstacademie gefascineerd geraakt door het filmmedium en begon als een gek films te kijken, over films te lezen en filmplannen te schrijven.

Vorig jaar gooide hij zichzelf met crew en al de diepte in: hij schreef, regisseerde en monteerde de korte film Venturi, een verhaal over een hypochondrische tiener en een onbevangen, technisch inventieve automonteur.

achter de schermen

Crew & cast

Regie & scenario Maurice de Bruijne
Opnameleider Lucy Zuiderwijk
D.O.P. Mink Pinster & Rik Komaromi
Geluid Michiel de Boer
Gaffer Alban Riphagen
Art director Remy Leeflang
Catering Dayna Casey
Productie Mirthe de Bruijne
Productie namens MILLK Lisa Lente & Mink Pinster

Productie VPRO Nynke Jurgens
Eindredactie Ruby Deelen

Cast
Joop Keesmaat
Bram van der Kelen

Credo is een korte film van VPRO Dorst in coproductie met MILKK i.s.m. De Ontmoeting.

© VPRO Dorst 2017