het maakbare geweten

In drie afleveringen gaan makers Ruben Pest en Robin van Gelder op pad om de verschillende facetten van het geweten te onderzoeken. Kunnen we een baby als een psychopaat zien?

Over de makers

Robin van Gelder (1986) schrijft scenario's en maakt dingen als De laatste winkel en Museam. Hoe hij enkel met geluid verhalen kan maken, ondekt hij nu met het maken van podcasts. Een goede podcast geeft hem het gevoel dat hij nog kent van toen hij als klein ventje werd voorgelezen. "Gretig en vol van verwondering meegevoerd worden door de maker en je eigen fantasie. Dat gun ik iedereen."

Voordat podcasts zijn palet uitbreidde vertelde Ruben Pest (1986) zijn verhalen in installaties en korte films. Ruben vindt het tof dat podcast relatief nieuw is en er nog zo veel te ontdekken valt qua stijlen en vertelvormen. "Daar wil ik zeker in mee ontdekken! Het gave van het medium vind ik dat het je meesleept maar dat het genoeg ruimte laat voor verbeelding, verwondering of een eigen visie op het onderwerp." Samen met Robin van Gelder monteert Ruben een pilot over ‘Het maakbare geweten’ en tegelijk zijn er al nieuwe ideeën ontstaan over utopieën, doemscenario's of deurbellen waar podcasts uit kunnen ontstaan.