rectum raiders

de komkommer-kauwende, leren legging-dragende glamrock-band

Wat gebeurt er in een groep jongens aan de vooravond van het verwezenlijken van hun jongensdroom?

Lancering december 2017

Vijf vrienden van de middelbare school worstelen met hun dagelijkse, “normale” bestaan – het liefst zouden ze kunnen rondkomen als de komkommer-kauwende, leren legging-dragende glamrock-band Rectum Raiders. Die twee levens blijken moeilijk te combineren. Ze geven zichzelf nog een jaar om alles op alles te zetten om echt door te breken – anders stoppen ze ermee. Gaat het lukken om binnen een jaar op Lowlands op te treden? Wat gebeurt er binnen een vriendengroep aan de vooravond van het verwezenlijken van hun jongensdroom?

 

over de webserie

In vier afeveringen van tussen de tien en vijftien minuten gaan we het aankomende jaar de Rectum Raiders volgen. Het is het verhaal van vijf jongens en hun jongensdroom en de kijker wordt volledig meegenomen in hun realiteit; een wereld vol extravagante, seksueel gefrustreerde post-pubers die in hun eigen wereld van seks drugs en rock ‘n roll leven.

Komkommer-kauwend treden ze in leer en leggings op bij De Wereld Draait Door. Door hun act vol goedkoop bier, glitters, naakt, komkommers en spandex hebben de Rectum Raiders in ieder geval aan aandacht geen gebrek. Toch zijn ze nog niet doorgebroken, alle bandleden hebben nog een fulltime baan en betalen maandelijks netjes hun contributie. 

Waarom zijn ze dan nog niet doorgebroken? De band denkt zelf dat dat pas
mogelijk is wanneer ze een studio-album hebben. Wanneer mensen nu de Rectum Raiders zien optreden (en de volgende ochtend brak wakker worden) is er niets om op terug te vallen. Ze kunnen geen album downloaden en de fantastische show van de avond ervoor is niets meer dan een katerige herinnering. 

 

de makers

Dennis Alink (1989) studeerde in 2013 af van de Filmacademie in Amsterdam. In 2014 debuteerde hij op het IDFA met zijn eerste feature-length documentaire Sluizer Speaks, over de laatste jaren van het leven van de cineast George Sluizer terwijl hij probeert om zijn onafgemaakte lm Dark Blood af te maken. Eind november gaat zijn nieuwe lm Unknown Brood in premiere op het IDFA. Naast lms maakt Dennis ook muziek en is hij tevens regie-adviseur van Freek de Jonge voor zijn voorstellingen. 

Thomas van der Gronde (1990) studeerde tevens in 2013 af van de Filmacademie. In het derde jaar van zijn studie aan de Filmacademie liep Thomas stage als 2de camera-operator bij de speel lm Chez Nous bij cameraman Rolf Dekens. Naast zijn studie draaide hij meerdere korte lms en de lange documentaire Sluizer Speaks over re- gisseur George Sluizer. Verder draaide hij voor de speel lm Bro’s Before Ho’s als tweede camera operator bij cameraman Joris Kerbosch. Vervolgens als second unit cameraman bij Het leven Volgens Nino voor cameraman Lennert Hillege. De eindexamen lm Sacred Defense die Thomas draaide, werd genomineerd voor de studentenoscars.