Op deze plek kun je alles vinden over de makers die we op dit moment begeleiden.

in productie

Karim Khamis en George Adegite, talenten van de Pitch 2020, zijn creatieve duizendpoten uit Amsterdam Zuid-Oost, een wijk met veel vooroordelen over de inwoners. Ze willen die vooroordelen doorbreken, en dat kan alleen als je iemand écht leert kennen, weten ze uit eigen ervaring. Dus: we moeten de bewoners van de Bijlmer ontmoeten, door de ogen van Karim en George. In hun serie Bims in de lift gaan ze in de lift van een flatgebouw in de Bijlmer op zoek naar spannende, ontroerende, persoonlijke en unieke verhalen uit deze bijzondere wijk. 

Als poëtische verhalenverteller die trots is op zijn roots, nodigt Karim mensen uit de codetaal, die hij in de Bijlmer leerde spreken, te ontcijferen. Hij vindt het belangrijk dat je dit terug ziet in zijn werk, dit moet echt een mix zijn van zijn identiteit. Hierbij denkt hij, zoals bij alles, heel goed na over de keuzes die hij maakt.

Links Karim Khamis en rechts George Adegite

Waar andere kids vroeger televisie keken, had George meer oog voor zijn eigen tekenfilm. Hij wilde vroeger al zelf bepalen wat er op tv kwam en liet zijn eigen tekeningen tot leven komen. Nog steeds ontstaan al zijn ideeën uit zijn schetsen, de ene keer is dat een broek voor zijn eigen kledingmerk aGeorge, de andere keer een creatief ontwerp voor het bureau Cablai die hij samen met Karim runt. George wil freestylen, zoals ook zijn nasi goreng elke keer anders is.Mo Jouhri studeert Media & Cultuur aan de UvA met een specialisatie op film. Na voor de kunstredactie te hebben geschreven bij de Volkskrant, ziet deze cinefiel het wel voor zich om nu zelf de verhalen te maken. Mo kwam de VPRO binnenrollen bij de Dorst Pitch en blies Dorst omver met zijn plan Wie is Killer Kamal?: In deze documentaire gaat hij op zoek naar de identiteit van de anonieme en controversiële rapper Killer Kamal, maar vooral ook naar zijn eigen identiteit. Hij wil een licht schijnen op het negatieve stereotype 'kut-Marokkaan' en erachter komen wat het betekent om een Marokkaanse afkomst te hebben in Nederland. 

Mo wil programma’s maken en verhalen vertellen die mensen laten lachen, maar ook zeker ontroeren en verwonderen. Grote kans dat hem dit gaat lukken, want met een grote mond en een hand vol Skittles gaat Mo recht op zijn doel af. Net zo doelgericht als dat hij bij het opstaan al bedenkt wat hij ’s avonds gaat eten.