Op deze plek kun je alles vinden over de makers die we op dit moment begeleiden.

producties

Pete Wu is al lekker bezig in het medialandschap als journalist (voor onder andere Brandpunt+, De Gids, VICE en de Volkskrant) en ook als schrijver, aangezien hij net zijn debuut heeft geschreven voor uitgeverij Das Mag.

Pete is naast zijn schriftelijke succes nu ook geïnteresseerd in het verbeelden van zijn ideeën. Samen met Dorst werkt hij aan zijn eerste driedelige documentaireserie Pete en de bananen. Een serie over de regels van daten in het bestaan van een 'banaan'. Pete noemt zichzelf een banaan: Chinees van buiten (geel) en Nederlands van binnen (wit). Voor bananen gelden andere regels wat betreft de liefde, hij staat namelijk tussen twee vaak botsende culturen in. Hoe worden de verwachtingen van zijn Chinese ouders gevormd over wie hij date? En hoe zit het met het Westerse beeld van wat een ideale prins op het witte paard zou moeten zijn? Vooral als blijkt dat Pete eigenlijk helemaal niet aan de verwachtingen van zijn ouders kan voldoen. Hoe speelt dit alles een rol in zijn leven? Dat gaat hij uitzoeken, samen met andere bananen.

Folkert Verdoorn is self-made filmmaker die met zijn videoclip voor Naaz zijn carrière lanceerde. Samen met Dorst gaat hij dit jaar zijn nieuwe film The Performer maken. Een project wat al lang in zijn hoofd zit en nu relevanter voelt dan ooit. In een tijd waar veel mensen het geloof zijn vergeten en beroemdheden op het grote podium onze nieuwe heiligen zijn, raakte Folkert gefascineerd door onze obsessie met onze sterren. We weten toch allemaal dat roem een duistere keerzijde heeft? Of is deze keerzijde juist wat ons aantrekt?

Folkert vraagt zich af of we niet allemaal performers zijn in ons dagelijks leven, door ons leven op te hemelen online en over grenzen te gaan om succes te behalen.