En toen was het alweer de laatste dinsdag van het jaar. Laatste kans om de trouwe watertandende Dorstige Dinsdagtip-lezer een gouden tip aan te smeren.

Een lijstje met goede voornemens voor Dorst hebben we uiteraard al braaf gemaakt (nee we doen niet aan spoilers), maar oké hier is een persoonlijk goed voornemen: ik ga dit jaar geen oud & nieuw vieren. Je hoort het goed, ik ben de jaarlijkse teleurstelling zat. Feestjes zijn altijd te druk, te duur, de muziek is te slecht of er zijn alleen maar mensen die ik niet ken of dit alles door elkaar. Oud en nieuw is jinxed, dat kan niet anders.

Oke, wat is nu dan die gouden tip? Nou het zijn er tien en ze zijn alleen bestemd voor de medemens die ook niet van plan is om de jaarwisseling te gaan vieren. Althans niet buiten met vuurwerk en champagne. Een soort anti-tip dus. Even een moment voor bezinning, in plaats van jezelf als een hondsdolle tussen het vuurwerk te manoeuvreren op straat. Ik nodig je bij deze uit om net als ik lekker binnen te blijven met een dekentje, glühwein en met deze personally handpicked top 10 audiovisuele hoogtepunten van afgelopen jaar:

1] The Alien's Guide to Picking Up Humans

Tips voor aliens om op succesvolle wijze mensen aan de haak te slaan.

2] Treurteevee

Sesamstraat voor volwassenen. Uw wekelijkse dosis vervreemdingssentiment.

3] Snijtafel

Analytisch programma waarin Kasper Jansen en Michiel Lieuwma populaire media fileren.

4] TO.BE

Tool om het internet in een collage te stoppen.

wtf to.be from nick dangerfield on Vimeo.

5] Zondag met Lubach

Platte inhoud en diepgravende grappen van Arjen Lubach.

6] Steye and the Bizonkid

De nieuwste 360º videoclip komt gewoon uit Nederland.

7] Bureau Breda

Journalist, schrijver en man van de wereld Jelle Brandt Corstius neemt je in de luisterserie Bureau Breda mee naar Breda voor een uniek inkijkje in de toekomst van de journalistiek.

8] Suspicious Minds

Een mozaïek-dramaserie over twintigers in de bloei van hun leven, doodsbang en die zich beter voordoen dan ze zijn. Achterstevoren verteld.

9] De Leukste Wereld Van De Hele Wereld

Sandra Kaas probeert de wereld een beetje leuker en vrolijker te maken. In kostuum.

10] Het Grote Waanoverzicht

Zoektocht naar de waanste maand van 2014.

Hiermee kom je de jaarwisseling gegarandeerd door. Toegegeven, dit overzicht is stiekem wel een beetje VPRO propaganda, dus om het goed te maken krijg je deze nog als bonus: Have an A+ New Year's Eve!

Lesley the Pony Has an A+ Day! from Christian Larrave on Vimeo.