Iedere week geeft de redactie van dorst de dorstige dinsdag tip. Deze week een kijktip: de documentaire Face to Face van Menno Otten.

Wat zie je als je in de spiegel kijkt? Jezelf? Zoals je bent? Of iemand die je hoopt te zijn, of liever niet wilt zijn. Vanuit zijn fascinatie voor het spiegelbeeld is Menno Otten op zoek gegaan naar een manier om het beeldscherm te veranderen in een spiegel. Hij portretteerde tientallen gezichten vanachter de spiegel in de kappersstoel.

Een gewaagd experiment. Helemaal voor een observerende documentaire van 25 minuten. Maar toch blijft de film bijna de volle lengte boeien. Als kijker voelt het bijna als gluren; je maakt voor even een heel intiem moment van de personages in de kappersstoel mee. Helemaal als de kapper even wegloopt: zij alleen met de spiegel. Alleen met zichzelf. En jij kijkt toe. Soms gniffelend, soms ontroerd. Ik vraag me af: hoe zouden de geknipten deze film zelf terugkijken?

Menno laat ons door de ogen van anderen kijken naar ons zelf en dat doet hij op een prachtige filmische manier. Gaat dat zien! Aanstaande donderdag draait Face to Face nog op het Nederlands Film Festival.

Face to face op NFF

Donderdag 2 oktober, 18.45 in Wolff City 2
Vertoning i.c.m. Dagboek van een postduif.
Je kunt hier kaartjes bestellen. 

Regie: Menno Otten
Productie: Trueworks in coproductie met VPRO
Mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Mediafonds