Het internet is groot en zit bomvol met dingen om te luisteren, lezen of te bekijken. Soms is het alleen allemaal wat veel. Dorst kapt speciaal voor jou een paar bomen zodat je weer een stukje bos kunt zien. Op deze feelgood dinsdag presenteren we voor jou een aantal opmerkelijke, grappige en creatieve must see’s die rondzwerven op het web!

The Pistol Shrimps

Men neemt een blockbuster movie, een greenscreen en twee tieners. Eindresultaat: The Pistolshrimps. De twee Noorse filmmakers creëren al jaren briljante comedy op YouTube. Wat deze jongens zo speciaal maakt is het fijn staaltje monteerwerk waarmee ze zichzelf in een blockbuster weten te editen. Zes jaar geleden plaatste het tweetal hun eerste video op het web genaamd ‘’Harry Potter and the Outcasts of Hogwards’’ en waren binnen no time razend populair. Daarna volgde er video’s met o.a. parodieën op The Lord of the Rings, The Titanic, The Hunger Games en nog veel meer. 
De originele manier van monteren, het gebruik van het bestaande film script en de vreselijk slappe humor maken The Pistol Shrimps tot een pareltje op YouTube. Na een stop van 8 maanden zijn ze sinds vorige maand weer bezig met content leveren en proberen dit wekelijks te doen. Wij kijken er naar uit!
 

Animals Without Necks

Goed kunnen photoshoppen is een kunst. Zo blijkt ook weer uit deze internetrage die al tijden aanhoudt. Het begon allemaal op internetforum reddit. Een van de gebruikers plaatste een foto van een jachtluipaard zonder nek, wat resulteerde in een stormloop van foto’s van nekloze dieren. Educatief en geestveruimend? Nee, maar wel grappig.
 
Bekijk de top 25 hier!

Drop-Motion

Animator en Filmmaker Greg Condon heeft zijn filmtechniek gedoopt tot Drop-Motion. Hij laat lijken alsof iets of iemand plotseling verdwijnt, en wat er over blijft valt op de grond. Knap staaltje editen. Hoe ‘ie het doet weten wij ook niet, maar het ziet er wel indrukwekkend uit.

 

dropped from greg condon on Vimeo.

meer dorstige dinsdagtips