Tijdsperceptie is een vreemd fenomeen. Je avondje uit vliegt in no time voorbij, maar je paspoort ophalen bij de gemeente geeft je eerder de impuls om je tent op te zetten en een potje te badmintonnen. En misschien voelt het wel alsof je de tijd hebt om de gehele Lord Of The Rings trilogie te kijken tijdens de bovenleidingstoring op Utrecht Centraal, maar die heb je niet. Wachten gaat hand in hand met verveling. Time moet je killen, en dat is precies waar wij je deze dinsdag mee uit de brand helpen. Dorst tipt deze week speciaal voor jou vijf Short Films van de afgelopen tijd die je gezien moet hebben. Leuk voor in de bus, bij de tandarts, op de wc of gewoon thuis.

POWER/RANGERS:

The Power Rangers, wie kent ze niet? Tieners in gekleurde morphsuits die halverwege de 90’s razend populair werden. Slecht acteerwerk, ontploffingen, videospelletjes en broodtrommels hebben ons jaren lang vermaakt. Nu zijn we ouder, is CGI er kwalitatief op vooruit gegaan en zijn we onze Rangers een beetje uit het oog verloren. Maar vorige week was ‘ie daar plotseling: de nieuwe short Power/Rangers, geregisseerd door Joseph Kahn. Donker, duister, bloederig, grof en met indrukwekkende special effects, maar misschien niet het best geschreven script. Een vernieuwende parodie met een dosis nostalgie. Stiekem wilden we allemaal als kind dat onze helden écht zo badass waren. Go Go Power Rangers!

POWER/RANGERS (UNAUTHORIZED NSFW BOOTLEG) from Joseph Kahn on Vimeo.

The Gunfighter:

Een stoffige saloon, whisky shots, pistolen, cowboys en een narrator illustreren de setting  van The Gunfighter. Wanneer een cowboy voor een shot whisky een overvolle saloon op een intimiderende manier betreed kijkt iedereen op. Dan is daar plots de stem van een narrator (Nick Offerman), zoals wel vaker in westerns. Alleen het unieke aan deze verteller is dat de hele saloon hem kan horen. De narrator weet alles, kent ieder zijn gedachten en dit resulteert al snel in complete chaos.

Met dit als basis heeft regisseur Eric Kissack een totaal uitgekauwd genre in een nieuw jasje gestoken. De lengte van 8 minuten is precies lang genoeg om het verhaal spannend evenals grappig te houden. Een goed geproduceerde film met een origineel geschreven script. Veel prijzen op zak, en terecht!

The Gunfighter from Eric Kissack on Vimeo.

This Is It:

 ‘’Two college kids. First apartment. Shit gets real. Fast’’. 
Zo luidt de tagline van This is It, een korte film van regisseur Alexander Engel over twee beste vrienden die besluiten samen in een appartement te gaan wonen. Het illustreert de everyday struggle van huisgenoten die tevens vrienden zijn. Het unieke aan deze korte comedy is dat nagenoeg alle tekst in vraagvorm is geschreven. Zo begint het met standaard vragen over huishoudelijke klusjes, maar neemt het snel een andere wending. Razendsnel gesneden en leuke acteurs hebben geresulteerd in verscheidene prijzen.

This Is It from Alexander Engel on Vimeo.

Interesting Ball:

Het is moeilijk om iets te beschrijven, waar eigenlijk geen woorden voor zijn. In Interesting Ball stuitert een rode bal langs verschillende mensen, ieder met hun eigen probleem. Ze zien de bal als een soort reminder dat er actie ondernomen moet worden. Met dit als fundering is het 13 minuten aan complete absurditeit, fantastische special effects en afsluitend met een mooi moraal. Erkend met meerdere prijzen waaronder Short Of The Week 2015 Most Innovative. Er valt verder weinig tot niets over te zeggen. Gewoon kijken, het is het waard.

Interesting Ball from DANIELS on Vimeo.

Chronemics:

Deze korte animatie vindt plaats in een wereld bestaande uit twee alternatieve contrasten. Zwart en wit. Hier strijden twee centrale karakters genaamd Light en Dark ieder voor het contrast waar zij zich het fijnst in voelen. Light is bang voor alles wat zwart is en Dark biedt weerstand tegen al het wit. Door het slim gebruik van wit als licht en zwart als schaduw voelt deze animatie nieuw en interessant aan. De Britse animatiestudio Animade heeft met een apart verhaal en indrukwekkend gebruik van geluid een unieke toon neergezet. 

Chronemics from Animade on Vimeo.

meer dorstige dinsdagtips