Iedere dinsdag geeft de redactie van Dorst een tip. Iets om te kijken, te doen of te luisteren. Deze week: een 360º videoclip van eigen bodem.

Over een jaar of vijf is het televisiebeeldscherm de deur uit en zitten we allemaal met een duikbrilachtige constructie op ons hoofd op de bank. We kijken dezelfde film maar zien allemaal iets anders. En dat is superleuk, zoals je op het plaatje hieronder ziet. 

De Nederlandse muzikant en uitvinder Steye Hallema nam de proef alvast op de som en maakte een 360º videoclip met zijn band Steye & The Bizonkid. Oftewel, een videoclip waar je middenin staat. Je kunt naar links kijken, naar rechts, omhoog, naar beneden. Panorama tot de max. En het leuke is, je hebt er geen virtual reality-bril voor nodig. Een iPhone of iPad is voor nu voldoende. Als je dat niet hebt, werkt het ook op je computer. Maar het moet gezegd: met iPhone of iPad is het dubbel zoveel fun.

Steye verkent met deze videoclip de taal van 360º video en heeft creatieve manieren bedacht om van het ene shot in het volgende te springen. Met hoepels bijvoorbeeld (ja, hoepels). Laat je meevoeren op deze fantastische reis en regisseer je eigen versie. Het gevaar is natuurlijk dat je net dat ene leuke moment mist. Dus voor je het weet heb je de clip al drie keer opnieuw aangezet. Slimme Steye.

Zo kun je de videoclip bekijken

1. Download de Surround Video app.
2. Open Steye & The Bizonkid.
3. Eventueel verander je in je settings de optie om met 3G te kunnen streamen.
4. Pak er een goed gesmeerde bureaustoel bij.
5. Draaien maar!