Deze week geen dorstige maar katerige dinsdag tip. Eentje waarmee je wel een aantal dagen zoet kunt zijn: Carnaval met Lamme Frans!

Hoewel ik geen fan ben van carnaval, ben ik wel degelijk schuldig aan een klein carnavalsverleden. Eén keer in mijn leven heb ik meegelopen in een carnavalsoptocht. Wekenlang bouwden we aan een prachtige cowboywagen in een afgelegen schuur. Tijdens de optocht werd onze cowboy voortgetrokken door een skelter, terwijl wij ernaast liepen en iedereen neerschoten met ons neppistool. (Iets wat nu misschien niet helemaal lekker zou vallen.)

Op de basisschool ben ik een paar keer als Chinees verkleed gegaan tijdens carnaval, achteraf gezien ook niet helemaal maatschappelijk verantwoord.

Vervolgens werd het op de middelbare school een jaarlijks fenomeen om je rondom carnaval dag en nacht te hullen in je carnavalsgroep-trui. Daar stonden teksten op als ‘c.v. Witte Gij’t’ ,‘c.v. Kum van Eiges’ en ‘c.v. Ge moet erin Geleuve!’. Grote wijsheden, maar voor mij hield het op en ik besloot er nooit meer aan mee te doen.

Roos (de rechter cowboy) in de carnavalsoptocht

Toch moet je er op z’n minst één keer in je leven bij zijn geweest. Naast feesten zoals het Kwartjesbal – waar je kunt hossen op de muziek van een Jan Smit look-a-like - zijn er genoeg kroegen waar je absoluut een vermakelijke tijd kunt hebben. Van Maastricht tot Breda tot Oldenzaal, voor iedereen is er overal wel wat te vinden.

Om alvast in de stemming te komen tippen we deze keer een online én visueel carnavalsspektakel: Lamme Frans!

Lamme Frans maakt elk jaar een carnavalshit, en ondanks het irritante liedje zijn de video's zeker de moeite waard om te bekijken. Vorig jaar maakte hij een parodie op 'Wrecking Ball' van Miley Cyrus: 'Altijd Carnaval'. Dit jaar is 'Wakker met een wijsje' van Kinderen voor Kinderen aan de beurt.

Met de opbrengst van eerdere video’s werd overigens de film De Raad gemaakt. Waar carnaval allemaal wel niet goed voor kan zijn!

Hoewel ik me niet tussen de hossende mensen zal bevinden op dit heidense feest, raad ik het toch van harte aan. De combinatie bier en verkleden is goud. Dat kan iedereen bedenken. En cliché maar waar: na de nodige hoeveelheid bier hoor je de muziek niet eens meer.

Meer dorstige dinsdagtips