Wekelijks tipt de Dorst redactie iets wat je kan doen, zien of lezen. Deze week een tip om je vierkante ogen weer op scherpte te stellen: One Minute Wonder. In deze webserie geven kunstenaars in één minuut antwoord op de vraag ‘Who are you?’.

Vaak verwarren mensen wie we zijn met welk beroep we uitoefenen. Het doel van dit project is om kunstenaars te laten nadenken over wie ze zijn achter hun beroep. Dat is niet altijd even makkelijk; de geïnterviewde loopt vaak in de val en praat alsnog over zijn beroep. De kunstenaars variëren van chef en singer-song writer tot body architect. Ook ik ontkom er niet aan om ze te omschrijven volgens hun beroep.

Maker van de webserie Joppe Rog is afkomstig van het oorspronkelijk Nederlandse Present Plus. Een bedrijf dat grote merken of net beginnende bedrijven helpt met alles op het gebied van hun website. Ook hebben ze hun eigen projecten, waaronder dus One Minute Wonder. Deze jonge webdesigners weten wel raad met de veelal lelijk gestileerde websites die wij afstruinen nu we onze teugels weer laten vieren tijdens de consumptiemaand. Eerder namen ze websites als WeTransfer en projecten voor New York Times voor hun rekening.

Iedere minuut van One Minute Wonder is met perfectie uitgevoerd. Elk shot is een prachtig plaatje op zich. En de website is een kunstwerk dat ook een cover voor een design magazine had kunnen zijn. Nu de teller van het aantal filmpjes van één minuut op zestig staat, is de wekelijkse serie afgerond. Een uur met zestig creatievelingen. Mocht je even twijfelen aan de creativiteit van de mens: deze portretjes bewijzen het tegendeel. Als daar je dag niet vrolijker van wordt!

Oké, nog eentje dan…

One Minute Wonder - Kiah Victoria

Kuvva

Mocht je na het afstruinen van webshops nog geen cadeau voor de kerstdagen hebben gevonden. Present Plus heeft de website Kuvva gebouwd, waar je nieuwe illustraties kan ontdekken en nog beter: consumeren. Voor een luttele vijfhonderd euro is er een van jou!