team dorst

Hier leer je de mensen van Dorst kennen. Best belangrijk want bij Dorst werken we intens samen met makers. Dus fijn als we elkaar leuk vinden! We bestaan uit een jong en klein team en vormen onze eigen redactie binnen de VPRO. De Jonge Squad van de VPRO. De Jeugdbende. De Millenials. De Rebellen. De Vernieuwers. Oké genoeg. Kijk zelf hieronder als je meer wil weten over ons. Als je dat niet wil, scroll je toch lekker niet.

het team

Ruby Deelen

eindredacteur

Ruby (26) is sinds anderhalf jaar eindredacteur bij VPRO Dorst; de plek voor jong talent binnen de VPRO. Ze studeerde Media en Cultuur en de master Television and Cross-Media Culture aan de UvA en deed tijdens haar studie regie-assistentie bij SBS. Tijdens haar stage bij producent No Pictures Please bedacht en ontwikkelde ze het programma-idee Wijsheid komt met de eeuwen; een format waarin 100-jarigen advies geven aan millennials die worstelen met levensvragen. Dit programma was uiteindelijk in 3LAB te zien. Vervolgens werkte ze bij Submarine Channel mee aan de research van de interactieve documentaire De Industrie over Nederlandse drugsnetwerken en werkte ze als productie-assistent van de Virtual Reality film Ashes to Ashes. Bij VPRO Dorst bedacht en ontwikkelde ze het idee House of Politics waarin bekende politici als Emile Roemer en Thierry Baudet een kijkje geven in hun huizen en hoe zij leven. Nu begeleidt ze jonge makers bij het realiseren van hun eerste documentaire, film of programma.

Randy Vermeulen

redacteur

Randy (31) is gek op non-fictie. Ooit studeerde hij Theater- Film en Televisiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Naast zijn rol als dorstige redacteur maakt Randy ook documentaires met zijn eigen productiehuis Vossenfilms. Zo produceerde hij o.a. De lengte van liefde en Deze zomer is van mij. En alsof dat nog niet genoeg is: Randy is ook viewer bij het IDFA, bestuurslid bij de Stichting voor Verhalende Journalistiek en coördinator van VPRO Podcast. Eerder werkte hij bij Circe Films. Als hij niet aan het werk is - wanneer dan? - kijkt hij veel tv.

Nynke Jurgens

producer

Nynke (25) heeft een grote liefde voor gekke sokken, draagt alleen goud (maar is heus geen golddigger!) en houdt van koken. Met een propedeuse aan de Utrechtse School voor Journalistiek en diploma Audiovisueel Specialist van de School voor de Kunsten in Groningen op zak, kwam Nynke bij Dorst terecht als productiestagiaire. Sindskort is ze het nieuwe productie-opperhoofd. En waar gaat Nynke dan over? Simpel: over tijd en geld.

Kasper van Alphen

videoredacteur

Kasper (26) is dol op lekkere hapjes en stomme woordgrapjes. Hij doet niets liever dan mooie platen schieten en toffe video’s maken. Best toevallig eigenlijk, want dat doet-ie ook gewoon op z’n werk. Nadat hij z’n stage bij Dorst had afgerond, werd hij in een kooi gestopt en mocht hij nooit meer weg. Maar geen zorgen hoor, we voeren hem onze lunchrestjes. Super milieuvriendelijk dus. Kasper deed de bachelor Culturele Antropologie aan de Universiteit Leiden en rondde vervolgens de master Journalistiek en Nieuwe Media af. Best wel een nerd dus.

Anne van Blijderveen

webredacteur

Anne (23) is redactiestagiair bij DORST. Ze is bibliofiel, verslaafd aan (Japanse) animatiefilms en houdt uitgebreide monologen met zichzelf: 'Genoeg over mij. Hoe is het met jou?' En ze zingt standaard de longen uit haar lijf tijdens het koken, douchen en schoonmaken. Dit tot hilariteit van huisgenoten en familieleden. Maar mocht je een verzoeknummertje hebben, kom maar doorrrr.

advertentie