team dorst

Hier leer je de mensen van Dorst kennen. Best belangrijk want bij Dorst werken we intens samen met makers. Dus fijn als we elkaar leuk vinden! We bestaan uit een jong en klein team en vormen onze eigen redactie binnen de VPRO. De Jonge Squad van de VPRO. De Jeugdbende. De Millenials. De Rebellen. De Vernieuwers. Oké genoeg. Kijk zelf hieronder als je meer wil weten over ons. Als je dat niet wil, scroll je toch lekker niet.

het team

Ruby Deelen

eindredacteur

Ruby (25) neemt twee dingen in het leven bloedserieus: toffe televisie maken en dansen op afrobeats. Vooral dat eerste is best handig in haar werk bij VPRO Dorst. Na haar master Television and Cross-Media Culture liep de Amsterdamse druktemaakster stage bij producent No Pictures Please, waar ze Wijsheid komt met de eeuwen bedacht: een format waarin 100-jarigen advies geven aan millennials die worstelen met levensvragen. En jazeker, ook in de bejaardentehuizen werd gedanst.

Randy Vermeulen

redacteur

Randy (29) is gek op non-fictie. Ooit studeerde hij Theater- Film en Televisiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Naast zijn rol als dorstige redacteur maakt Randy ook documentaires met zijn eigen productiehuis Vossenfilms. Zo produceerde hij o.a. De lengte van liefde en Deze zomer is van mij. En alsof dat nog niet genoeg is: Randy is ook viewer bij het IDFA, bestuurslid bij de Stichting voor Verhalende Journalistiek en coördinator van VPRO Podcast. Eerder werkte hij bij Circe Films. Als hij niet aan het werk is - wanneer dan? - kijkt hij veel tv.

Nynke Jurgens

producer

Nynke (24) heeft een grote liefde voor gekke sokken, draagt alleen goud (maar is heus geen golddigger!) en houdt van koken. Met een propedeuse aan de Utrechtse School voor Journalistiek en diploma Audiovisueel Specialist van de School voor de Kunsten in Groningen op zak, kwam Nynke bij Dorst terecht als productiestagiaire. Sinds kort is ze het nieuwe productie-opperhoofd. En waar gaat Nynke dan over? Simpel: over tijd en geld.

Mandy Bezema

webredacteur

Mandy (23) dompelt zich graag onder in fraaie beelden, staat met liefde achter haar camera in plaats van ervoor en eet geen koriander. Met een bachelor Journalistiek, een minor Televisie- en Filmwetenschappen aan de Universiteit van Utrecht en een specialisatie in audiovisuele producties kwam ze terecht bij de VPRO, waar ze tijdens haar afstuderen aan de slag kon als online video editor. Van het een kwam tot haar grote vreugde het ander en nu werkt ze als online redacteur voor Dorst.

Laura Das

redactiestagiaire

Laura (22) studeert Filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en loopt nu stage bij Dorst. Ze kijkt graag films die haar aan het denken zetten en is altijd nieuwsgierig naar hoe ideeën omgezet kunnen worden naar beeld. Naast filosoferen houdt ze van grafisch vormgeven. Als ze thuis is , zingt ze het liefst achter haar piano, waar ze (nog) niet op kan spelen.

Zoë Niezen

productiestagiaire

Zoë (21) studeert Arts & Culture studies aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Samen met haar twee katten luistert ze graag naar Spaanse muziek in haar huisje in Amsterdam. Haar vrienden vrezen dan ook weleens dat ze zal eindigen als een crazy cat lady. Gelukkig hebben Nynke en zij dit gemeen. Al niezend gaat ze naar exposities, voorstellingen, films óf danst ze op een leuk feestje.