team dorst

Hier leer je de mensen van Dorst kennen. Best belangrijk want bij Dorst werken we intens samen met makers. Dus fijn als we elkaar leuk vinden! We bestaan uit een jong en klein team en vormen onze eigen redactie binnen de VPRO. De Jonge Squad van de VPRO. De Jeugdbende. De Millenials. De Rebellen. De Vernieuwers. Oké genoeg. Kijk zelf hieronder als je meer wil weten over ons. Als je dat niet wil, scroll je toch lekker niet.

het team

Ruby Deelen

eindredacteur

Ruby (25) neemt twee dingen in het leven bloedserieus: toffe televisie maken en dansen op afrobeats. Vooral dat eerste is best handig in haar werk bij VPRO Dorst. Na haar master Television and Cross-Media Culture liep de Amsterdamse druktemaakster stage bij producent No Pictures Please, waar ze Wijsheid komt met de eeuwen bedacht: een format waarin 100-jarigen advies geven aan millennials die worstelen met levensvragen. En jazeker, ook in de bejaardentehuizen werd gedanst.

Randy Vermeulen

redacteur

Randy (29) is gek op non-fictie. Ooit studeerde hij Theater- Film en Televisiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Naast zijn rol als dorstige redacteur maakt Randy ook documentaires met zijn eigen productiehuis Vossenfilms. Zo produceerde hij o.a. De lengte van liefde en Deze zomer is van mij. En alsof dat nog niet genoeg is: Randy is ook viewer bij het IDFA, bestuurslid bij de Stichting voor Verhalende Journalistiek en coördinator van VPRO Podcast. Eerder werkte hij bij Circe Films. Als hij niet aan het werk is - wanneer dan? - kijkt hij veel tv.

Nynke Jurgens

producer

Nynke (24) heeft een grote liefde voor gekke sokken, draagt alleen goud (maar is heus geen golddigger!) en houdt van koken. Met een propedeuse aan de Utrechtse School voor Journalistiek en diploma Audiovisueel Specialist van de School voor de Kunsten in Groningen op zak, kwam Nynke bij Dorst terecht als productiestagiaire. Sinds kort is ze het nieuwe productie-opperhoofd. En waar gaat Nynke dan over? Simpel: over tijd en geld.