team dorst

Hier leer je de mensen van Dorst kennen. Best belangrijk, want bij Dorst werken we intens samen met makers. Dus fijn als we elkaar leuk vinden! We bestaan uit een jong en klein team en vormen onze eigen redactie binnen de VPRO. De Jonge Squad van de VPRO. De Jeugdbende. Kijk zelf hieronder als je meer wil weten over ons.

het team

Ruby Deelen

eindredacteur

Ruby (26) is sinds anderhalf jaar eindredacteur bij VPRO Dorst; de plek voor jong talent binnen de VPRO. Ze studeerde Media en Cultuur en de master Television and Cross-Media Culture aan de UvA en deed tijdens haar studie regie-assistentie bij SBS. Tijdens haar stage bij producent No Pictures Please bedacht en ontwikkelde ze het programma-idee Wijsheid komt met de eeuwen; een format waarin 100-jarigen advies geven aan millennials die worstelen met levensvragen. Dit programma was uiteindelijk in 3LAB te zien. Vervolgens werkte ze bij Submarine Channel mee aan de research van de interactieve documentaire De Industrie over Nederlandse drugsnetwerken en werkte ze als productie-assistent van de Virtual Reality film Ashes to Ashes. Bij VPRO Dorst bedacht en ontwikkelde ze het idee House of Politics waarin bekende politici als Emile Roemer en Thierry Baudet een kijkje geven in hun huizen en hoe zij leven. Nu begeleidt ze jonge makers bij het realiseren van hun eerste documentaire, film of programma.

Randy Vermeulen

redacteur

Randy (31) is gek op non-fictie. Ooit studeerde hij Theater- Film en Televisiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Naast zijn rol als dorstige redacteur maakt Randy ook documentaires met zijn eigen productiehuis Vossenfilms. Zo produceerde hij o.a. De lengte van liefde en Deze zomer is van mij. En alsof dat nog niet genoeg is: Randy is ook viewer bij het IDFA, bestuurslid bij de Stichting voor Verhalende Journalistiek en eindredacteur van verschillende podcasts bij de VPRO. Eerder werkte hij bij Circe Films. Als hij niet aan het werk is - wanneer dan? - kijkt hij veel tv.

Nynke Jurgens

producer

Nynke (26) heeft een grote liefde voor gekke sokken, draagt alleen goud (maar is heus geen golddigger!) en houdt van koken. Na het halen van haar propedeuse op de School voor Journalistiek, deed ze de opleiding Audiovisueel Specialist in Groningen. Na een 10 maanden lange productiestage bij VPRO Dorst, was zij hier niet meer weg te slaan. De afgelopen twee jaar is ze het productie-opperhoofd. Ze produceerde voor Dorst o.a. House of Politics, Mocromode, Bob, Schroom en Vilshult.

Kasper van Alphen

videoredacteur

Kasper (26) is dol op lekkere hapjes en stomme woordgrapjes. Hij doet niets liever dan mooie platen schieten en toffe video’s maken. Best toevallig eigenlijk, want dat doet-ie ook gewoon op z’n werk. Nadat hij z’n stage bij Dorst had afgerond, werd hij in een kooi gestopt en mocht hij nooit meer weg. Maar geen zorgen hoor, we voeren hem onze lunchrestjes. Super milieuvriendelijk dus. Kasper deed de bachelor Culturele Antropologie aan de Universiteit Leiden en rondde vervolgens de master Journalistiek en Nieuwe Media af. Best wel een nerd dus.

advertentie